Ιδού ο λόγος που ορισμένοι δεν προλαβαίνουν να χωρίσουν και έχουν ήδη βρει την επόμενη σχέση τους

26 Φεβ. 2022 - 18:49 | Σχέσεις
Ιδού ο λόγος που ορισμένοι δεν προλαβαίνουν να χωρίσουν και έχουν ήδη βρει την επόμενη σχέση τους

Φυσικά και θα ξεκινήσουμε λέγοντας πως, κάθε μια σχέση είναι τόσο μοναδική όσο είναι και οι άνθρωποι που αποτελούν κομμάτι της. Με τα προσωπικά τους θέλω, τα δικά τους καλά, αλλά και τα δικά τους κακά.

Έτσι, είναι αρκετά δύσκολο να πιστέψουμε πως υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ξεπεράσει τον άλλοτε αγαπημένο του, με πολλές θεωρίες να έχουν βγει στο προσκήνιο.

Επικρατέστερη όλα αυτά τα χρόνια ήταν πως για να ξεπεράσεις τον πρώην, χρειάζεσαι ακριβώς το μισό διάστημα από όσο ήσασταν μαζί. Έτσι, αν ήσασταν δύο χρόνια, σε έναν θα έχεις προχωρήσει και πάει λέγοντας.

Αυτή την θεωρία είχαμε λοιπόν… μέχρι σήμερα.

Στο περιοδικό Positive Psychology, φιλοξενείται επιστημονική έρευνα που υποστηρίζει πως χρειάζονται μόλις 11 εβδομάδες για να πεις ότι ξεπέρασες κάποιον σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό και να ξεκινήσεις να διαχωρίζεις τα καλά και τα κακά που περάσατε μαζί, βλέποντας πλέον και την λίγο πιο θετική συνέπεια αυτής της πρώην σχέσης.

Ποια; Μα φυσικά τις εμπειρίες και το ότι βγήκες δυνατότερη.

Πίσω στην έρευνα όμως. Ρωτήθηκαν 200 φρεσκοχωρισμένοι άνθρωποι -είχαν χωρίσει τους τελευταίους 6 μήνες- για το πώς αισθάνονται για τους πρώην τους. Το συντριπτικό 75%, άρχισε στο εξάμηνο να παρατηρεί και να παραδέχεται και κάποια καλά στοιχεία που είχαν και φυσικά αγάπησαν πάνω τους, χωρίς όμως να δείχνει την πρόθεση του γυρισμού σε εκείνη τη σχέση.

Και πάμε στο σοκαριστικό νούμερο των 11 εβδομάδων, των σχεδόν τριών μηνών, όπου φάνηκε πως οι χωρισμένοι μας, ξεκινούν να «χτίζουν» ρεαλιστικά στρατηγικές αντιμετώπισης του πρώην…