Επικαιρότητα:

Casual Sex: Πώς έχει αλλάξει η αντίληψη της ερωτικής επαφής τα τελευταία χρόνια;

13 Αυγ. 2022 - 16:14 | Σχέσεις
Casual Sex: Πώς έχει αλλάξει η αντίληψη της ερωτικής επαφής τα τελευταία χρόνια;

Η πράξη του σεξ δεν είναι πλέον η ιερή πράξη του έρωτα όπως παλιά. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Η νέα γενιά βλέπει το σεξ σαν να πηγαίνει σινεμά, να έχει ένα φανταχτερό κυριακάτικο brunch. Σε παλαιότερες εποχές, το σεξ θεωρούνταν ιερό τελετουργικό μεταξύ ενός άνδρα και της συζύγου του, συνήθως για να γεννήσουν έναν απόγονο ως “απόδειξη της αγάπης τους”. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του ελέγχου των γεννήσεων και τις ευρέως διαθέσιμες πληροφορίες για το σεξ στο Διαδίκτυο, ο μύθος ότι το σεξ γίνεται μόνο για αναπαραγωγή υφίσταται αργή εξασθένιση. Το σεξ κερδίζει πλέον μεγαλύτερη αναγνώριση ως μια πράξη ευχαρίστησης. Δεν είναι πλέον η απόλυτη κορύφωση κάθε ιστορίας αγάπης ή μια πράξη που αλλάζει τη ζωή. 

 
Σεξ χωρίς δέσμευση
Η κοινωνία μπορεί να προσπαθήσει να ντροπιάσει τη νέα προσέγγιση, αλλά επίσης την αποδέχτηκε απρόθυμα. Η αποδοχή αυτής της αλλαγής έχει μεταμορφώσει την ίδια την πράξη και έχει κάνει το περιστασιακό σεξ πιο εύκολο από πριν. Καθώς τα κορίτσια έχουν ξεπεράσει τον μύθο ότι η τιμή τους βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια τους, δεν βλέπουν πλέον τις προόδους από τα αγόρια ως απειλή αλλά ως μια επιλογή που πρέπει να εξετάσουν. Το σεξ δεν θεωρείται πλέον ως κάτι που παίρνει ένας άντρας από μια γυναίκα, αλλά ως δραστηριότητα μεταξύ δύο συναινούντων ατόμων. Έτσι, αφαιρεί την αντικειμενοποίηση μιας γυναίκας που είναι πρόθυμη συμμετέχουσα. 

Δεδομένου ότι η πράξη είναι λιγότερο ντροπιαστική, οι γυναίκες είναι σε θέση να προβάλουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Η κουλτούρα της σύνδεσης, ωστόσο, δεν είναι ακριβώς όπως θα ήθελαν να πιστεύετε οι ταινίες. Ένας άντρας κάνει οπτική επαφή με μια κοπέλα ενώ χορεύει σε ένα κλαμπ, χαμογελούν και οι δύο, και η επόμενη σκηνή τους κάνει σεξ σε ένα δημόσιο μπάνιο. Η κουλτούρα σύνδεσης πλέον λειτουργεί περισσότερο μέσω των κοινωνικών δικτύων. Συνήθως είναι κάποιος που γνωρίζετε, κάποιος από την τάξη, το κολέγιο, την κοινωνία, τον χώρο εργασίας, έναν φίλο, έναν φίλο ενός φίλου κ.λπ.

 Δεδομένου ότι το σεξ δεν είναι πλέον μια πράξη που γίνεται στο σκοτάδι αφού όλοι κοιμούνται, το να σε απορρίπτουν για τις σεξουαλικές σου προόδους δεν θα σήμαινε το τέλος του κόσμου. Ομοίως, το να κάνεις σεξ με κάποιον που όλοι οι φίλοι σου πιστεύουν άσχημα δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο θα ήταν να μπεις σε μια σχέση που οι φίλοι σου αποδοκιμάζουν. Ο λόγος είναι ότι, το σεξ είναι μια πράξη που γίνεται αρκετά γρήγορα και δεν έχει μακροχρόνιες συνέπειες εφόσον ασκείται ασφαλές σεξ, αποτρέποντας τα ΣΜΝ ή ακόμα και την εγκυμοσύνη. Οι άνθρωποι συχνά συνδέονται με τον άμεσο φιλικό τους κύκλο καθώς υπάρχει ήδη εξοικείωση και έχει εδραιωθεί η εμπιστοσύνη. Μερικές φορές, είναι στο κίνητρο της στιγμής και μερικές φορές είναι μακροχρόνια καταπιεσμένα συναισθήματα έλξης, για χάρη της διατήρησης της κοινωνικής τάξης που ήδη υπάρχει στον κύκλο του φίλου. 

Μια κακή σχέση που διακόπτεται θα κατέληγε να αλλάξει τη δυναμική και να πολώσει τον κύκλο αυτού του φίλου. Ωστόσο, μια κακώς εκτελεσμένη σύνδεση θα είναι ένα μικρό πρόβλημα που μπορεί εύκολα να εξομαλυνθεί και θα κοστίσει σε όλους μόνο μερικές εβδομάδες αμηχανίας. Καθώς τα κορίτσια έχουν ξεπεράσει τον μύθο ότι η τιμή τους βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια τους, δεν βλέπουν πλέον τις προόδους από τα αγόρια ως απειλή, αλλά ως μια επιλογή που πρέπει να εξετάσουν Δεδομένου ότι το σεξ με άγνωστους αγνώστους δεν θεωρείται ασφαλές για διάφορους λόγους, το σεξ με αγνώστους γίνεται διαθέσιμο σε διαδικτυακές πλατφόρμες γνωριμιών όπως Tinder, Bumble, Hinge κ.λπ. 

 
Υπάρχει μια περίοδος γραπτών μηνυμάτων και ανταλλαγής κοινωνικών μηνυμάτων για να ελέγξετε την αυθεντικότητα και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη σας. πιθανός συνεργάτης σύνδεσης. Οι σεξουαλικές προόδους γίνονται συχνά στο ίδιο το πρώτο ραντεβού της πραγματικής ζωής, καθώς το μερίδιο των συνομιλιών έχει ήδη συμβεί σε πολλά μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις πριν από τη συνάντηση. Το μόνο που μένει πραγματικά να κάνετε σε μια συνάντηση είναι να ελέγξετε εάν έχετε τη φυσική συμβατότητα διαβάζοντας τη γλώσσα του σώματος και βλέποντας πώς ανταποκρίνεται το άλλο άτομο στις ενδείξεις σας. Έτσι, οι διαδικτυακές πλατφόρμες γνωριμιών παρέχουν ένα χώρο για να μετατραπεί ο άγνωστος σε γνωστό άγνωστο, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε σωματική πράξη μαζί του. 

Η διαδικασία του, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλή όσο μπορεί να ακούγεται. Το βιογραφικό κανενός στο Tinder δεν γράφει: “Εδώ μόνο για σεξ”. Οι άντρες που το γράφουν στο βιογραφικό τους δεν θα πάρουν ταίρι. Οι γυναίκες που πραγματικά αναζητούν μια ρητά σεξουαλική σχέση, σπάνια θα είναι τόσο άμεσες, ειδικά όχι στο βιογραφικό τους. Και εκείνα τα γυναικεία προφίλ που είναι τόσο άμεσο, είναι πολύ πιθανό να είναι bots ή ιερόδουλες που διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους στην πλατφόρμα. Υπάρχουν ψεύτικα κάστρα ονείρων που πρέπει να χτιστούν, απλές λευκές φαντασιώσεις που πρέπει να ειπωθούν, που όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι αληθινές, αλλά βοηθούν στη δημιουργία της διάθεσης. 

Η γκρίζα περιοχή ανάμεσα στο φλερτ και τα απλά ψέματα είναι αυτή που πρέπει να την πατήσετε προσεκτικά. Είναι ένα κοινωνικό παιχνίδι που πρέπει να παίξει κανείς σωστά για να πάρει αυτό που πραγματικά θέλει. Φυσικά, ακόμη και με περιστασιακό σεξ και συναναστροφές, τα συναισθήματα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αυτά όμως είναι εξίσου έντονα όπως θα ήταν σε περίπτωση σχέσης. Συνολικά, η αγάπη παραμένει ένα στοιχείο του σεξ, αλλά όχι το πιο απαραίτητο. Από αυτή την άποψη, έχει αντικατασταθεί από την έλξη. Ακόμη και στην κουλτούρα του αγκίστρου, το σεξ δεν είναι απαραίτητα μια πράξη σώμα με σώμα, απαιτεί καρδιά. Πολλά συναισθήματα γίνονται αισθητά και εκφράζονται μέσα από αυτό. 

Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να νιώσουν στοργή κατά τη διάρκεια της. Η ίδια η πράξη αλλάζει μορφές σε σχέση με τα συναισθήματα που νιώθεις και συχνά τον εμπλεκόμενο σύντροφο. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ακόμα η αντίληψη του να κάνετε σεξ με κάποιον που αγαπάτε. Αλλά επίσης, πολλές άλλες διαθέσιμες επιλογές πέρα από αυτό.

tromaktiko