Επικαιρότητα:

Γιατί δεν έκανα τίποτα για να σταματήσω την απιστία του άντρα μου

15 Νοε 2022 - 13:44 | Σχέσεις
Γιατί δεν έκανα τίποτα για να σταματήσω την απιστία του άντρα μου

Η απιστία είναι για τους περισσότερους παράγοντας διάλυσης μίας σχέσης. Η πλειοψηφία των ανθρώπων με το παραμικρό ψήγμα προδοσίας αφήνει έναν σύντροφο, διότι κλονίζεται η εμπιστοσύνη της. Όταν, μάλιστα, ο ένας ανακαλύψει πως το ταίρι του τον απατά τότε σίγουρα (ακόμα κι αν δεν επέλθει χωρισμός) η σχέση περνά μεγάλη κρίση, η οποία δύσκολα ξεπερνιέται.

Εκτός κι αν είστε η γυναίκα της παρακάτω ιστορίας, η οποία ανακάλυψε ερωτικά μηνύματα του συζύγου της με άλλη και δεν έκανε τίποτα για να το σταματήσει.

Όπως έγραψε σε forum, αποκαλύπτοντας την ιστορία της, όχι μόνο δεν θύμωσε, αλλά ανακουφίστηκε που ο σύζυγός της την απατούσε.

«Παντρευτήκαμε όταν ήμασταν 25. Είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας, ειδικά τα 3 τελευταία χρόνια πριν από τον χωρισμό, το 2020. Είχαμε εντελώς αποξενωθεί», γράφει και σημειώνει πως συχνά περνούσαν πολλές ημέρες που ο ένας δεν μιλούσε στον άλλο.

Όπως σημειώνει η γυναίκα, μια μέρα ανακάλυψε στο κινητό του άντρα της μηνύματα με μια άλλη.

«Προς έκπληξή μου, όταν διάβαζα τις συζητήσεις τους δεν ένιωσα θυμό ή θλίψη, αλλά ανακούφιση», εξήγησε. «Μπορούσα επιτέλους να παραδεχθώ και στον εαυτό μου ότι δεν ήμουν πια ερωτευμένη μαζί του. Και τώρα που ξέρω πως εκείνος προχώρησε δεν υπάρχει λόγος να νιώθω ενοχές γι’ αυτό».

Μάλιστα, η γυναίκα έβλεπε τη σχέση του άντρα της να εξελίσσεται με τον καιρό. Επρόκειτο για μια σχέση μέσω κινητού και social media, αφού η άλλη γυναίκα ζούσε σε διαφορετική πόλη και οι δυο τους δεν είχαν συναντηθεί από κοντά.

Όταν έμαθε πως ο σύζυγός της είχε οργανώσει ένα ταξίδι τον αποχαιρέτισε με χαρά. «Λίγες ώρες αργότερα του έγραψα σε μήνυμα πως θέλω διαζύγιο. Την επομένη ήρθε στο σπίτι και συζητήσαμε για αυτό. Αρχικά, μου παρουσίασε μερικές αμφιβολίες που είχε, αλλά καταλάβαινα πως τα λόγια του ήταν ψεύτικα».

Λίγο καιρό αργότερα, και ενώ οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει, ο σύζυγος έμαθε από μια φίλη, ότι η γυναίκα του γνώριζε τα πάντα για τη σχέση του και δεν έκανε τίποτα για να τη σταματήσει.

«Με κατηγορούσε πως δεν πάλεψα για τον γάμο μας. Ότι έφυγα πολύ εύκολα. Επίσης, είπε πως ένιωθε ενοχές επειδή έκανε ό,τι έκανε πίσω από την πλάτη μου και εγώ γνώριζα τι συνέβαινε. Ήταν λες και πιστεύει πως η γνώση που είχα κάνει την απιστία του λιγότερο σημαντική. Τι νομίζει πως δεν με απάτησε;», αναρωτιέται η γυναίκα στο κείμενό της.

Το διαζύγιο τελικά βγήκε, μα το ζευγάρι συναντήθηκε τυχαία σε ένα σινεμά. Και οι δύο είχαν πλέον νέους συντρόφους, ενώ η γυναίκα αποκαλύπτει πως εκείνη ήταν έγκυος και ο πρώην άντρας της αρραβωνιασμένος.

«Στην αρχή έκανε πως δεν με είδε, μα η κοπέλα του ήρθε, μας χαιρέτισε και μας συνεχάρη για την εγκυμοσύνη. Οπότε ακολούθησε και εκείνος. Εμείς ευχηθήκαμε για τον αρραβώνα τους. Όταν οι δύο άντρες χαιρετήθηκαν ο πρώην μου ευχήθηκε στον αρραβωνιαστικό μου καλή τύχη και πως ελπίζει να μην τον πετάξω σαν σκουπίδι, όταν βαρεθώ», αναφέρει η γυναίκα για τη συνάντησή τους και περιγράφει τη νεκρική σιγή που ακολούθησε έπειτα από αυτό το σχόλιο.

«Κανείς δεν μίλησε. Η αρραβωνιαστικιά του κοιτούσε τον πρώην μου αποσβολωμένη. Δεν είπαμε τίποτα πάνω σε αυτό και φύγαμε».

Αργότερα, το ίδιο βράδυ, εξήγησε στον νυν σύντροφό της τι ακριβώς είχε συμβεί και παραδέχθηκε πως θεωρεί τη συμπεριφορά της σωστή, πράγμα με το οποίο συμφωνούν και όσοι διάβασαν την ιστορία της στο forum.

«Μα δεν έκανες κάτι κακό. Σίγουρα, θα μπορούσες να του έχεις μιλήσει, αλλά αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Επιπλέον, θα μπορούσε και εκείνος να ξεκινήσει την κουβέντα», έγραψε ένας χρήστης με έναν άλλο να συμπληρώνει: «Σαν σκουπίδι, όταν βαρέθηκε, σου συμπεριφέρθηκε εκείνος».

«Νιώθει ενοχές επειδή ξέρει ότι δεν ήταν σωστός απέναντί σου και τώρα προσπαθεί να αλλάξει τη ρητορική εναντίον σου, για να νιώσει εκείνος καλύτερα», σημείωσε ένας τρίτος. Εσείς, τι πιστεύετε;

marieclaire