Ο έρωτας στα χρόνια του διαδικτύου: Ο τρόπος που πλέον γνωρίζονται και επικοινωνούν οι άνθρωποι

17 Δεκ. 2022 - 10:14 | Σχέσεις
Ο έρωτας στα χρόνια του διαδικτύου: Ο τρόπος που πλέον γνωρίζονται και επικοινωνούν οι άνθρωποι

Ο τρόπος που πλέον γνωρίζονται και επικοινωνούν οι άνθρωποι έχει αλλάξει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει γίνει πιο αποτελεσματικός. Τελικά τι ισχύει; Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες οι άνθρωποι σήμερα να μείνουν μαζί και να είναι ευτυχισμένοι;
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης αποκάλυψε στο «Όλα για τη Ζωή μας» πως γνώρισε τον έρωτα της ζωής του μέσα από το διαδίκτυο.

«Όταν ήμουν 18 είχε αρχίσει η δική μου γενιά να γαλουχείται μέσα από αυτού του είδους την προσέγγιση. Τότε είχαμε πλατφόρμες όπως το Hi-5, απλά δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές. Για εμένα δούλεψε το Facebook. Ήταν στα πολύ πάνω του τότε. Θυμάμαι είχα δεχτεί αίτημα φιλίας στο Facebook από μία κοπέλα. Έτσι όπως κοίταζα τις φωτογραφίες και έκανα scroll είδα μία άλλη κοπέλα. Δεν ξέρω εάν θα ακουστεί βαρύ αυτό που θα πω, αλλά όταν είδα την Μαριαλένα έκανα σκέψεις πως θα είμαστε στο γάμο μου!», δήλωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρώτη τους συνάντηση face to face, με τον ίδιο να ομολογεί πως ήταν αμήχανος.

«Όταν βρεθήκαμε σκεφτόμουν τι έπρεπε να πω. Στο πληκτρολόγιο η γλώσσα πήγαινε ροδάνι, από κοντά τραύλιζα».

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξήγησε ο κλινικός ψυχολόγος Αντώνης Δρακόπουλος, το διαδίκτυο είναι ένα χώρος ασφαλής. «Δεν θα πάρεις αμέσως την απόρριψη, δεν θα στενοχωρεθείς εάν κάτι δεν πάει καλά, έχεις μεγάλες προσδοκίες, παρουσιάζει τον εαυτό σου διαφορετικά από ότι είσαι, παίρνεις μία ικανοποίηση ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για εσένα», είπε.

Ακόμη, η επικοινωνία και το φλερτ μέσω του διαδικτύου μπορεί να λειτουργήσει αγχολυτικά.

«Η νεολαία χάνει την έκπληξη, διότι έχουν πει πολλά πράγματα και εάν συναντηθούν τελικά τότε τα ξέρουν σχεδόν όλα και δεν έχουν να ανακαλύψουν πολλά πράγματα. Ζούμε στην εποχή του γρήγορου. Θέλουμε σήμερα να νιώσουμε καλά, δεν μας νοιάζει τι θα γίνει σε 2-3 μήνες», δήλωσε ο κος Δρακόπουλος.

Μπορεί η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου να αποτελεί τον επικρατέστερο τρόπο για φλερτ, ωστόσο έρευνες δείχνουν πως λίγοι είναι εκείνοι που καταφέρνουν να γνωριστούν, ενώ ακόμα μικρότερο είναι το ποσοστό εκείνων που τελικά προχώρησαν σε σχέση.