Επικαιρότητα:

Ο μικρός λόφος και άλλα 11 πράγματα για το σεξ που δεν έμαθε κανείς στο σχολείο

09 Φεβ. 2023 - 20:44 | Σχέσεις
Ο μικρός λόφος και άλλα 11 πράγματα για το σεξ που δεν έμαθε κανείς στο σχολείο

Το σεξ μπορεί να είναι μια έμφυτη επιθυμία του ανθρώπου, όμως η γνώση που το περιβάλει δεν είναι, με αποτέλεσμα αρκετοί να διακατέχονται από άγνοια για το συγκεκριμένο ζήτημα. Έτσι, μπορεί να πετύχουν κακές αποδόσεις στο κρεβάτι ή και να κολλήσουν κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα.

Το healthline.com συγκέντρωσε τα 12 πράγματα που αφορούν την ερωτική επαφή και φέρεται να μην γνωρίζει ή και να αγνοεί η πλειοψηφία του κόσμου, κάτι που γίνεται τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

1.Τι είναι το σεξ
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σεξ δεν είναι μόνο η διείσδυση του πέους στον κόλπο, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές μορφές.

Ενδεικτικά, ως σεξουαλική επαφή ορίζονται τα εξής:

Στοματικό σεξ
Πρωκτικό σεξ
Αυνανισμός (μόνος ή αμοιβαίος)
Χρήση ακρών του σώματος (πχ τα δάχτυλα στα χέρια)
Χρήση ερωτικών παιχνιδιών (ακόμα και χωρίς διείσδυση)
BDSM

2.Περιλαμβάνεται πολλή ανατομία
Συνήθως η επίσημη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση καλύπτει επιφανειακά την ανθρώπινη ανατομία, ειδικά της γυναίκας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σεξ δεν είναι μονόπλευρο, πόσο μάλλον δεν στηρίζεται σε μία κίνηση ή μέρους του σώματος. Ενδεικτικά, αναφέρει ότι η κλειτορίδα δεν είναι ο «μικρός λόφος» που φαίνεται στο αιδοίο, αλλά εκτείνεται από το άνοιγμα του αιδοίου μέχρι τον κόλπο.

Έτσι, σε περίπτωση που κάποιο άτομο θέλει αυξημένες αποδόσεις, καλό θα ήταν να διαβάσει ανθρώπινη ανατομία για να γνωρίζει ποια σημεία του σώματος ερεθίζονται και πόσο.

3.Οργασμός
Ο οργασμός συνήθως αποτελεί τον στόχο του σεξ και ένα μεγάλο μέρος, θεωρεί ότι εκφράζεται αποκλειστικά με επιφωνήματα, ειδικά στις γυναίκες.

Το healthline όμως, αναφέρει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τελειώσει ένα άτομο και ότι συνήθως δεν χρειάζεται ο οργασμός να συνοδεύεται από κάποιο επιφώνημα ή σχόλιο.

   
4.Ο αυνανισμός
Ο αυνανισμός μπορεί να είναι πραγματικά ωφέλιμος για τον οργανισμό, ενώ σύμφωνα την Δρ Lauren Streicher, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern, μπορεί να βοηθήσει να κοιμηθείτε, να ανακουφίσετε τον πόνο και να μειώσετε το άγχος, μεταξύ άλλων.

5.Το πορνό δεν είναι ρεαλιστικό
Το πορνό μπορεί να είναι διασκεδαστικό και διαδεδομένο, όμως δημιουργεί λανθασμένες αντιλήψεις.

Παραδείγματος χάριν, ορισμένοι θεωρούν ότι δεν χρειάζεται λίπανση στο πρωκτικό σεξ ή ότι η ερωτική επαφή είναι απολαυστική, μόνο σε περίπτωση που συνοδεύεται από πόνο ή χτυπήματα.

6.Ο πόνος δεν είναι φυσιολογικός
Ο πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας είναι συνήθως ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά, εκτός κι αν προκαλείτε σκόπιμα μέσω μιας σεξουαλικής πράξης για την οποία υπάρχει συγκατάθεσή.

Σε αντίθετη περίπτωση όμως, μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα υγείας ή έλλειψη λίπανσης.

7.Σεξουαλικά παιχνίδια
Τα ερωτικά βοηθήματα και τα σεξουαλικά παιχνίδια σύμφωνα με έρευνες, όχι μόνο δεν είναι βαρετά, αλλά κάνουν καλύτερο το σεξ. Έτσι, συστήνεται να χρησιμοποιούνται, με τη συμβουλή να επιλέγονται αρχικά τα πιο εύχρηστα και όχι αυτά που φαντάζουν περίπλοκα.

   
8.Φύλο, σεξουαλικός προσανατολισμός και ερωτική έλξη
Το φύλο και ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, τα οποία δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Επίσης, η κατάσταση αλλάζει περισσότερο με την ερωτική έλξη, καθώς ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται σεξουαλική επιθυμία για ένα άλλο άτομο, χωρίς όμως να μπορεί να συνδεθεί συναισθηματικά μαζί του.

9.Αντισύλληψη
Η χρήση αντισύλληψης στο σεξ μπορεί να είναι αναγκαία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο για όλους τους ανθρώπους. Έτσι, μπορεί ένας άνδρας πχ να πρέπει να αγοράσει άλλου είδους προφυλακτικού ή μια γυναίκα να κάνει λιγότερη κατανάλωση του χαπιού της επόμενης μέρας.

Συστήνεται λοιπόν, το κάθε άτομο να προσαρμόσει την αντισύλληψη, όχι μόνο με βάση τις ανάγκες του, αλλά και τις απαιτήσεις του οργανισμού του.

10.Σεξουαλική υγεία είναι κάτι περισσότερο
Η σεξουαλική υγεία δεν αφορά μόνο τη λήψη αντισύλληψης, αλλά και τη φροντίδα του σώματος, ειδικά των γεννητικών οργάνων. Έτσι, το άτομο πρέπει να προσέχει τις ευαίσθητες περιοχές του, αλλά και να πραγματοποιεί προληπτικές εξετάσεις, σε περίπτωση που έχει συχνή ερωτική επαφή με διαφορετικά άτομα.

11.Συναίνεση
Το δημοσίευμα τονίζει ότι για να απολαύσει κάποιο άτομο το σεξ, δεν χρειάζεται μόνο η συναίνεση, αλλά και να αποσπαστεί χωρίς πίεση.

12.Το σεξ απαιτεί προσπάθεια
Το σεξ μπορεί να είναι έμφυτη επιθυμία του ανθρώπου, όμως κανείς δεν γεννιέται γνωρίζοντας πως γίνεται. Έτσι, για να βελτιωθεί κάποιος χρειάζεται χρόνος και αρκετές προσπάθειες, μέχρι να φτάσει στο αποτέλεσμα που επιθυμεί.