Επικαιρότητα:

Πώς να αποκαλύψετε σε έναν φίλο σας ότι τον βλέπετε ερωτικά – 4 κανόνες

12 Νοε 2023 - 20:36 | Σχέσεις
Πώς να αποκαλύψετε σε έναν φίλο σας ότι τον βλέπετε ερωτικά – 4 κανόνες

Μερικές ερωτικές σχέσεις ξεκίνησαν ως πολύ καλές φιλίες. Μπορεί να συναντήσετε κάποιον με τον οποίο κάνετε… κλικ, να γίνετε φίλοι και σταδιακά να ανακαλύψετε ότι τον έχετε ερωτευτεί.

Αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας όμορφης σχέσης. Ωστόσο το να πεις σε έναν φίλο σου ότι σου αρέσει περισσότερο από φίλος αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Γι΄αυτό υπάρχουν 4 κανόνες που μπορούν να σας βοηθήσουν.

4 κανόνες για να αποκαλύψετε σε φίλο σας ότι τον βλέπετε ερωτικά
Μην αποφεύγετε την συζήτηση
Να είστε προετοιμασμένοι για την απάντηση
Ζητήστε να βγείτε ραντεβού
Δώστε χρόνο στον φίλο σας

Μην αποφεύγετε την συζήτηση

Είναι καλή ιδέα να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να σκεφτείτε τα συναισθήματά σας πριν τα μοιραστείτε με τον φίλο σας. Εάν απλά αισθάνεστε κάτι παροδικό ίσως να μην είναι καλή ιδέα να το συζητήσετε μαζί του. Ωστόσο εάν είστε βέβαιοι ότι σας αρέσει ερωτικά τότε θα ήταν καλό να μην περιμένετε μήνες για να το πείτε. Όσο πιο γρήγορα μοιραστείτε τα συναισθήματά σας, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε είτε να προχωρήσετε είτε να αρχίσετε μία ρομαντική σχέση.

Να είστε προετοιμασμένοι για την απάντηση
Πριν αποκαλύψετε στον φίλο σας για τα συναισθήματά σας, βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την πιθανότητα να μην αισθάνεται το ίδιο. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε τη σκέψη της απόρριψης, μάλλον δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να του μιλήσετε. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να θελήσουν να τερματίσουν τη φιλία σας εάν τους μιλήστε. Γι’ αυτό ξεκαθαρίστε αν είστε πρόθυμοι να πάρετε αυτό το ρίσκο.

Ζητήστε να βγείτε ραντεβού
Εάν δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε την συζήτηση ίσως θα μπορούσατε να γίνετε πιο άμεσοι. Αντί να τους ζητήσετε να βγείτε θα μπορούσατε να τους προτείνετε να βγείτε ραντεβού. Τότε είναι προφανές ότι θα καταλάβουν το μήνυμα που θέλετε να στείλετε και θα μπορέσετε να δείτε τις διαθέσεις που υπάρχουν.

Δώστε χρόνο στον φίλο σας
Εάν είστε τυχεροί και ο φίλος σας έχει τα ίδια συναισθήματα με εσάς τότε δεν χρειάζεστε αυτό τον κανόνα. Ωστόσο εάν δεν είχε σκεφτεί ποτέ ερωτικά την σχέση σας τότε θα χρειαστεί να του δώσετε λίγο χρόνο να επεξεργαστεί την αποκάλυψη σας. Ξεκαθαρίστε ότι δεν περιμένετε να ανταποκριθεί αμέσως.

Επίλογος
Φυσικά μπορεί να είναι δύσκολο να αποκαλύψει κανείς σε έναν φίλο του ότι τον βλέπει ερωτικά. Ωστόσο εάν αποφασίσετε να μιλήσετε ανοιχτά για τα συναισθήματα σας θα πρέπει να δώσετε χρόνο στον φίλο σας να επεξεργαστεί και εκείνος τα δεδομένα της κατάστασης.

.foxreport.