Δείτε ποιες τροφές μπορεί να σκοτώσουν τα κατοικίδια

28 Δεκ. 2018 - 06:46 | Χρήσιμες συμβουλές
Δείτε ποιες τροφές μπορεί να σκοτώσουν τα κατοικίδια

Πολλοί το συνηθίζουμε ενώ ξέρουμε ότι δεν πρέπει. Δίνουμε από τις τροφές μας μεζεδάκια είτε στο σκύλο είτε στη γάτα μας.

Άλλες φορές πάλι, είμαστε απρόσεκτοι και αφήνουμε εκτεθειμένα τα φαγητά με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται από το κατοικίδιο μας, χωρίς να το πάρουμε καν είδηση.

Δεν θέλει όμως και πολύ για να γίνει το κακό. Υπάρχουν τροφές που αν τις καταναλώσει το ζωάκι μας, θα αρρωστήσει ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να θέσει και τη ζωή του σε κίνδυνο.

Μάθε ποιες, σύμφωνα με το believeit.gr:

Ζύμη

Αν αναλογιστεί κανείς πως η ωμή ζύμη μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές στον άνθρωπο, φαντάζει λογικό ότι η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη σε γάτες και σκύλους.

Στην περίπτωση όμως των μικρών μας φίλων, η κατανάλωση ωμής ζύμης μπορεί να αποβεί και μοιραία.

Ξηροί Καρποί

Η κατανάλωση των συγκριμένων κατά τα άλλα πολύ νόστιμων ξηρών καρπών, είναι δυνατόν να προκαλέσουν κυρίως νευρολογικά συμπτώματα στα κατοικίδια μας, όπως τρέμουλο, σπασμούς και αδυναμία στα άκρα.

Σκόρδο

Πλήττει κυρίως τα ερυθρά αιμοσφαίρια τόσο σε σκύλους όσο και σε γάτες, προκαλεί αναιμία, στομαχικές διαταραχές και αιματουρία.

Σοκολάτα

Αν και είναι αγαπημένοι λιχουδιά των σκύλων και τακτικό δικό μας λάθος το ότι υποκύπτουμε στα νάζια τους και τους τρατάρουμε συχνά, η σοκολάτα λειτουργεί στα ζωάκια όπως στον άνθρωπο ένα διεγερτικό ναρκωτικό.

Αυξάνει τους χτύπους της καρδιάς, προκαλεί ανησυχία, υπερένταση και νευρικότητα, ενώ αν το ζωάκι είναι γέρικο, με προβλήματα καρδιάς, ή η ποσότητα σοκολάτας που θα καταναλωθεί είναι μεγάλη, τότε το ζωάκι φλερτάρει με το κώμα, και τον θάνατο.

Σταφύλια και σταφίδες

Η κατανάλωση του φρούτου είτε σε φρέσκια είτε σε αποξηραμένη μορφή προκαλεί εμετούς, διάρροια αλλά και νεφρική ανεπάρκεια στους τετράποδους φίλους μας.

Αλκοόλ

Ό,τι χειρότερο για τα ζωάκια μας. Ρίχνει το σάκχαρο, ανεβάζει την πίεση, κάνει πυρετό, προκαλεί εμετό, διάρροια, σπασμούς, αναπνευστικά προβλήματα και μπορεί πιο εύκολα απ ότι αναφέραμε παραπάνω να οδηγήσει στον θάνατο.