Λερώθηκαν τα δερμάτινα παπούτσια σου; Δες πώς θα τα καθαρίσεις!

21 Ιαν. 2019 - 10:25 | Χρήσιμες συμβουλές
Λερώθηκαν τα δερμάτινα παπούτσια σου; Δες πώς θα τα καθαρίσεις!

Τον χειμώνα πολλά πράγματα μπορείς να αποφύγεις: το κρύο με το να ντυθείς χοντρά, τη βροχή με το κρατήσεις ομπρέλα, τον πονόλαιμο με το να φορέσεις το πιο μεγάλο μάλλινο κασκόλ σου.

Υπάρχουν όμως και πράγματα που δεν μπορείς να αποφύγεις και ένα από αυτά είναι τα λασπόνερα που μπορούν να δημιουργήσουν λεκέδες πάνω στα δερμάτινα παπούτσια σου. Ακόμα όμως και να σου συμβεί αυτό μην στεναχωρηθείς καθώς υπάρχουν τρόποι να τους απομακρύνεις.

Ανεξάρτητα από το είδος των λεκέδων που έχουν τα παπούτσια σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα καθαρίσεις μόλις φτάσεις στο σπίτι πριν αυτοί ξεραθούν.

Αυτό θα τους αποτρέψει από το να κάνουν κάνουν κάποια μεγαλύτερη, μελλοντική ζημιά στο δέρμα. Για λεκέδες από λάσπη, μπορείς να ανακατέψεις το λευκό ξύδι και το νερό σε ίσα μέρη και να τους σκουπίσεις με το μαλακό πανί. Για άλλων ειδών ακαθαρσίες, χρησιμοποίησε υγρό σαπούνι και σκουπίστε τη βρωμιά με ένα βρεγμένο πανί.

Μόλις τα καθαρίσεις άφησε τα παπούτσια σου να στεγνώσουν τελείως στον φυσικό αέρα και όχι δίπλα στο καλοριφέρ.

Αν στεγνώσουν και δεις ότι δεν έχουν καθαρίσει εντελώς πάρε ξανά ένα μαλακό πανί βύθισέ το σε νερό και στη συνέχεια μέσα σε ένα μπολ με μαγειρική σόδα.

Τρίψε, τοπικά μόνο, ξανά τους λεκέδες και μετά σκούπισέ τα. Τέλος να θυμάσαι πως καλό για το δέρμα είναι να μην τα αποθηκεύεις σε κάποια πλαστική σακούλα, αλλά να τα αφήνεις ανοιχτά, σε ένα ράφι ή να τα βάζεις μέσα στο ειδικό κουτί τους χωρίς κάτι άλλο να πέφτει πάνω τους και να τα πιέζει. Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: queen.gr