Επικαιρότητα:

Τα τέσσερα βήματα για να μην θολώσουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε μάσκα

06 Μαίου 2020 - 09:20 | Χρήσιμες συμβουλές
Τα τέσσερα βήματα για να μην θολώσουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε μάσκα

Οι μάσκες έχουν γίνει πια μέρος της καθημερινότητάς μας όταν βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να προστατευθούμε από τον κορονοϊό.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που μπορεί να αντιμετωπίσουν μικρά προβλήματα όταν τις χρησιμοποιούν, όπως όσοι φορούν γυαλιά, στους οποίους μπορεί να θολώσουν οι φακοί τους.

Το CNN προτείνει απλές λύσεις για το θόλωμα των γυαλιών που μπορούν να βοηθήσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων και δεν απαιτούν παρά μόνο δυο λεπτά από τον χρόνο τους.
Το μόνο που χρειάζεται είναι σαπούνι και νερό.

Η συμβουλή έρχεται από το ιατρικό περιοδικό «Annals of the Royal College of Surgeons of England» με τη συμμετοχή δύο γιατρών.

Και αν η λύση που έδωσαν λειτούργησε για εκείνους στο χειρουργείο, τότε σίγουρα θα είναι αποτελεσματική και για όσους απλώς πηγαίνουν στο σουπερμάρκετ.
Γιατί θολώνουν τα γυαλιά και ποια είναι η λύση
Τα γυαλιά θολώνουν επειδή η μάσκα κατευθύνει την αναπνοή προς τα πάνω αντί για μπροστά, που μπορεί να είναι καλό για τη μη μετάδοση της νόσου, αλλά κακό για όσους δεν έχουν τέλεια όραση.
Το σαπούνι και το νερό μπορούν να δράσουν ως «μανδύας» στην επιφάνεια των φακών των γυαλιών. Το «μαγικό» αυτό διάλυμα επιτρέπει στα σταγονίδια από την αναπνοή να διανεμηθούν ομοιόμορφα αντί να συγκεντρωθούν στους φακούς και να δυσκολέψουν την όραση.
Τα τέσσερα βήματα

   Πάντα να πλένετε σχολαστικά τα χέρια με νερό και σαπούνι (να τα τρίβετε για 20 δευτερόλεπτα)
    Να βρέξετε τα γυαλιά σας και να βάλετε σαπούνι στους φακούς (δεν υπάρχει προτεινόμενος χρόνος, να είστε όμως διεξοδικοί)
    Να ξεπλύνετε τα γυαλιά σας με ζεστό νερό (μην αφήσετε σαπουνάδα στους φακούς).
    Να στεγνώσετε με προσοχή και απαλές κινήσεις τα γυαλιά, χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα ή με ειδικό πανί για γυαλιά.

Τα γυαλιά σας τώρα είναι έτοιμα για χρήση.