Επικαιρότητα:

Τα λάθη που κάνετε στη γυμναστική και παίρνετε κιλά

10 Αυγ. 2020 - 16:17 | Χρήσιμες συμβουλές
Τα λάθη που κάνετε στη γυμναστική και παίρνετε κιλά

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να κάνουν λάθος και ενώ γυμνάζονται σκληρά να μη χάνουν κιλά, αλλά να παίρνουν. Θέλετε να δείτε μερικά από τα πιο βασικά λάθη που κάνετε όταν ασκείστε και που μπορούν να προκαλέσουν αύξηση βάρους, σύμφωνα με το Jenny.gr;

Λάθος # 1 Δεν ασκείστε συχνά

Ένα από τα πιο βασικά λάθη που γίνονται είναι ότι δεν γυμνάζεστε τόσες φορές ώστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που λαμβάνετε, για να χάσετε κιλά. Εάν δεν βάζετε το 100 τοις εκατό στην προπόνησή σας, δεν θα μπορέσετε να πετύχετε την επιθυμητή απώλεια βάρους.

Λάθος # 2 Κάνετε μόνο αερόβιες ασκήσεις

Σίγουρα εάν κάνετε αερόβια άσκηση θα κάψετε θερμίδες, όμως δεν θα μπορέσετε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Το μυστικό είναι να συνδυάζετε τις αερόβιες ασκήσεις με τις προπονήσεις με βάρη. Και αυτό γιατί οι τελευταίες δυναμώνουν τους μύες άρα βοηθάνε στην αύξηση τους μεταβολικού ρυθμού.

Λάθος # 3 Κάνετε ασκήσεις που δεν σας εμπνέουν

Είναι σημαντικό να βρείτε σωματικές δραστηριότητες που πραγματικά απολαμβάνετε και ανυπομονείτε να τις κάνετε. Εάν αναγκάζετε τον εαυτό σας να κάνει ασκήσεις που δεν σας αρέσουν, πιθανότατα δεν θα τις ακολουθήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης εάν δεν νιώθετε χαρούμενοι μετά από κάθε προπόνηση, μπορεί να έχετε περισσότερο άγχος που αυτό με τη σειρά του θα σαμποτάρει τη δίαιτα σας.

Λάθος # 4 Πιέζετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά

Μπορεί να πιστεύετε πως όσο πιο έντονες προπονήσεις κάνετε, τόσες περισσότερες θερμίδες θα κάψετε. Αν όμως υπερβάλλετε τότε το σώμα σας κουράζεται και παρατηρείται μια πτώση στην ενεργητικότητά σας και στις δυνάμεις σας. Η υπερβολική άσκηση μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της κορτιζόλης και αυτό θα εμποδίσει την πρόοδο στην απώλεια βάρους. Είναι σημαντικό να δίνετε στον εαυτό σας τον απαιτούμενο χρόνο ξεκούρασης.

Λάθος # 5 Δεν υπάρχει αρκετή ποικιλία

Είτε κάνετε συνέχεια την ίδια διαδρομή είτε παίρνετε πάντα τι ίδιο ζευγάρι αλτήρες, χωρίς να υπάρχει ποικιλία, είναι λάθος. Εάν δεν αλλάζετε τη ρουτίνα των προπονήσεων τότε δεν θα μπορέσετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες.  Τα σώμα  προσαρμόζεται αρκετά γρήγορα. Άρα για να έχετε αποτέλεσμα θα πρέπει να αλλάζετε τις ασκήσεις που κάνετε.

Λάθος # 6 Δεν κινήστε καθόλου κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνετε είναι ότι πηγαίνετε για μισή με μια ώρα στο γυμναστήριο και τις υπόλοιπες 23 ώρες είστε συνέχεια καθιστοί είτε μπροστά στον υπολογιστή είτε στον καναπέ σας. Είναι σημαντικό εκτός από τη γυμναστική να κινήστε μέσα στην ημέρα όσο πιο πολύ μπορείτε.