Τα tips που θα κάνουν παιχνιδάκι το πλύσιμο των πιάτων αν δεν έχετε πλυντήριο

11 Αυγ. 2020 - 08:36 | Χρήσιμες συμβουλές
Τα tips που θα κάνουν παιχνιδάκι το πλύσιμο των πιάτων αν δεν έχετε πλυντήριο

Δεν έχουν όλα τα νοικοκυριά την ευκολία του πλυντηρίου πιάτων. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως το πλύσιμο των πιάτων, ειδικά όταν πρόκειται να αφαιρέσετε λίπη, ότι γίνεται πάντα με παίδεμα.

Το πλύσιμο των πιάτων, χωρίς πλυντήριο μπορεί να γίνει παιχνιδάκι και αποτελεσματικό ως προς την καθαριότητα αν ακολουθήσετε τα παρακάτω δοκιμασμένα tips:

Μουλιάστε πρώτα τα πιάτα

Πριν πλύνετε πιάτα που έχουν λίπη, θα πρέπει πρώτα να τα μουλιάσετε σε ζεστό νερό με λίγο απορρυπαντικό. Όση περισσότερη ώρα τα αφήσετε, τόσο καλύτερα για εσάς, αφού τα λίπη θα αφαιρεθούν πιο εύκολα.

Κρύο νερό για τα γαλακτοκομικά

Αντίθετα, τα πιάτα και τα σκεύη που είναι λερωμένα με γαλακτοκομικά, όπως βούτυρο δεν θέλουν ζεστό νερό. Σε αυτή την περίπτωση τα πλένετε με κρύο νερό.

Μαγειρική σόδα για τα λίπη

Ακόμη μία χρήση της μαγειρικής σόδας που αποδεικνύεται πολύτιμη. Για τα μαγειρικά σκεύη με λίπη, ρίχνετε μία στρώση μαγειρικής σόδας και λίγο νερό και το βάζετε για λίγο στο μάτι της κουζίνας, ίσα για να ζεσταθεί. Μετά το καθαρίζετε με το σφουγγάρι εύκολα και χωρίς τρίψιμο και κόπο.

Προσοχή πώς βάζετε τα άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη

Οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – βάζουμε τα άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη, το ένα πάνω στο άλλο. Και σωστά κάνουμε, αλλά πρώτα θα πρέπει ν τα ξεπλύνουμε με λίγο νερό στα γρήγορα και μετά να τα βάλουμε το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να μη λερωθούν περισσότερο και να μην δυσκολευτούμε μετά στο πλύσιμο τους.