Τα λάθη που θα ενοχλούσαν έναν διακοσμητή αν έμπαινε σπίτι σου

30 Σεπ. 2020 - 10:50 | Χρήσιμες συμβουλές
Τα λάθη που θα ενοχλούσαν έναν διακοσμητή αν έμπαινε σπίτι σου

Μας αρέσει να ταξιδεύουμε και να εξερευνούμε την Ελλάδα και κάθε γωνιά της. Ωστόσο, το σπίτι μας είναι πάντα το καταφύγιό μας και εκεί που επιστρέφουμε μετά από κάθε μικρό ή μεγάλο ταξίδι. Και ενώ το φροντίζουμε και το καθαρίζουμε για να ζούμε σε ένα υγιές και όμορφο περιβάλλον, πολλές φορές μπορεί να κάνουμε μικρά ή μεγάλα λάθη στη διακόσμηση που στην πραγματικότητα θα έκαναν τη μεγάλη διαφορά. Αν δεν τα έκανες, ενδεχομένως να απολάμβανες ακόμη περισσότερο το χρόνο που θα περνούσες σπίτι σου!

Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι και ενοχλούν τους περισσότερους, αν όχι όλους τους διακοσμητές. Δες τρία από αυτά που θα ενοχλούσαν κάθε διακοσμητή αν έμπαινε στο σπίτι σου…

1. Κουρτίνες που δεν ακουμπάνε στο πάτωμα
Σχεδόν όλοι οι διακοσμητές συμφωνούν ότι οι κουρτίνες πρέπει να ακουμπάνε στο πάτωμα αλλά όχι να σέρνονται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ίδιους οι μακριές κουρτίνες που ακουμπάνε ελαφρά στο πάτωμα στην πραγματικότητα αφήνουν μια πιο ανάλαφρη, χαλαρή αίσθηση ή και πολυτέλεια ή επισημότητα,. Θα απογειώσεις τη διακόσμησή σου αν το συνδυάσεις με το κατάλληλο ύφασμα, όπως το λινό. Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.

2. Καναπές κολλημένος στον τοίχο
Μπορεί να το κάνεις για να φαίνεται το σπίτι μεγαλύτερο αλλά ουσιαστικά είναι λάθος. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι τα έπιπλα χρειάζονται αέρα και από τις δύο μεριές, ενώ το οπτικό αποτέλεσμα δεν είναι πάντα καλό. Έστω και για 10 εκατοστά θα πρέπει να έχει απόσταση από τον τοίχο. Οι διακοσμητές θα σε ευγνωμονούν γι’ αυτό.

3. Λίγα διακοσμητικά μαξιλάρια στο σαλόνι

Αν έχεις μόνο δύο διακοσμητικά μαξιλάρια στο σαλόνι, κάνεις λάθος σύμφωνα με τους διακοσμητές. Σύμφωνα με τους ίδιους ο αριθμός θα πρέπει να κυμαίνεται από τρία έως έξι διακοσμητικά μαξιλάρια. Αν κάνεις το λάθος και έχεις μόνο ένα ή δύο μαξιλάρια τότε χαλάς όλη την εικόνα του σαλονιού σου…