Επικαιρότητα:

Λεκές σε πλαστικό τάπερ που δεν βγαίνει με τίποτα; Μόνο ετσι θα τον εξαφανίσετε

18 Νοε 2020 - 21:47 | Χρήσιμες συμβουλές
Λεκές σε πλαστικό τάπερ που δεν βγαίνει με τίποτα; Μόνο ετσι θα τον εξαφανίσετε

Τα χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας συνεχώς. Τα πλαστικά τάπερ είναι το νούμερο ένα αντικείμενο που χρησιμοποιεί κάθε νοικοκυρά τουλάχιστον μια φορά την ημέρα αφού αποθηκεύει σε αυτά το φαγητό της ημέρας ή και το φαγητό που περίσσεψε και θα αποθηκευτεί στο ψυγείο για να φαγωθεί κάποια άλλη μέρα.

Τι γίνεται όμως με τους λεκέδες που εγκαθίστανται στις πλαστικές επιφάνειες των τάπερ και δεν λένε να φύγουν;

Πολλές φορές τα πλαστικά τάπερ λεκιάζονται και δεν καθαρίζουν με τίποτα.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τους συγκεκριμένους λεκέδες με χλωρίνη αλλά για εμάς καλό είναι να μην χρησιμοποιήσετε ένα τόσο δυνατό καθαριστικό σε ένα αντικείμενο στο οποίο συνηθίζετε να βάζετε φαγητό.

Η ιδανική λύση βρίσκεται στο ξίδι. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 50% νερό και 50% λευκό ξίδι. Βάλτε το τάπερ μέσα στο μπολ και αφήστε το εκεί για 30 λεπτά ή για ένα ολόκληρο βράδυ.

Το ξίδι θα δώσει λύση και σε αυτό σας το πρόβλημα.

Αν δεν λειτουργήσει το μείγμα του ξιδιού ρίξτε μέσα στο βρεγμένο μπολ λίγη μαγειρική σόδα και αφήστε την να δράσει. Τρίψτε με ένα βαμβακερό πανί τους λεκέδες και έπειτα ξεπλύντε.

Αν δεν λειτουργήσει και αυτό τότε ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το συγκεκριμένο τάπερ. Το πλαστικό του έχει αλλιωθεί και χρειάζεται αλλαγή.

Τσάντες, Ρούχα, Αξεσουάρ, Gino Perardi