Δείτε τον σωστό τρόπο να καθαρίζετε τα χαλιά σας!

24 Νοε 2020 - 17:18 | Χρήσιμες συμβουλές
Δείτε τον σωστό τρόπο να καθαρίζετε τα χαλιά σας!

Κι όμως, μπορεί να μην το γνωρίζετε και μπορεί να μην το μάθατε ποτέ αλλά για να καθαρίσει εντελώς ένα χαλί θα πρέπει να σκουπιστεί με συγκεκριμένο τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα θα διατηρούνται καθαρά και για πολύ περισσότερο.

Δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.

Ξεκινήστε σκουπίζοντας το χαλί σας όπως το κάνετε συνήθως.

Έπειτα γυρίστε απλά το χαλί σας από την ανάποδη και σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα και πάλι.

Με αυτόν τον τρόπο φεύγει από το χαλί σας και οποιαδήποτε βρωμιά έχει κολλήσει στο εσωτερικό του. Σηκώνοντας το χαλί σας θα διαπιστώσετε αυτό ακριβώς.

Για να μην μαζευτεί και πάλι όλη η βρωμιά πάνω στο χαλί σας διπλώστε το στη μέση και σκουπίστε το πάτωμα από κάτω. Έπειτα διπλώστε το από την άλλη μεριά και σκουπίστε και πάλι από κάτω.

Γυρίστε το χαλί σας από την καλή και σκουπίστε και πάλι την επιφάνειά του. Γυρίστε το και πάλι από την ανάποδη. Αν δείτε πάλι βρωμιές στο πάτωμα τότε επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία. Συνεχίστε μέχρι να μην βλέπετε καθόλου βρωμιά στο πάτωμα.

Εναλλακτικά, αν έχετε τον απαραίτητο χώρο στη βεράντα μπορείτε απλά να βγάζετε έξω το χαλί σας και να το χτυπάτε με έναν κόπανο. Έτσι οι βρωμιές από το εσωτερικό του θα φεύγουν πολύ πιο εύκολα.

spirossoulis