Επικαιρότητα:

Μην κάνετε αυτά τα tips καθαριότητας, είναι εντελώς λάθος

23 Ιαν. 2021 - 21:45 | Χρήσιμες συμβουλές
Μην κάνετε αυτά τα tips καθαριότητας, είναι εντελώς λάθος

 Η αλήθεια είναι πως η καθαριότητα του σπιτιού έχει διάφορα tips για να γίνουν οι δουλειές πιο εύκολα και πάντα αποτελεσματικά. Κατά καιρούς ακούμε και διαβάζουμε διάφορες συμβουλές, αλλά δεν είναι πάντα και σωστές. Μάλιστα, κάποιες από αυτές είναι εντελώς λάθος και σε ορισμένες περιπτώσεις φέρνουν και τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δείτε παρακάτω τρία tips καθαριότητας που είναι εντελώς λάθος:

Καθαρίζετε τα έπιπλα με υγρά μαντηλάκια. Πολλοί είναι αυτό που το κάνουν καθώς πιστεύουν πως με τα μαντηλάκια είναι πιο αποτελεσματικό το καθάρισμα. Ειδικά στα υφάσματα, όπως αυτά του καναπέ. Ειδικά, σε αυτή την περίπτωση είναι λάθος ως tip διότι το υγρό από τα μαντηλάκια μπορεί να αφήσει λεκέ.

Γυαλίζετε τις ξύλινες επιφάνειες με λεμόνι και λάδι. Αυτό το κόλπο το έκαναν κυρίως οι παλαιές νοικοκυρές, αλλά στην πραγματικότητα είναι αναποτελεσματικό διότι το λάδι ναι μεν δίνει μια γυαλάδα, όμως, προσελκύει περισσότερη σκόνη που έρχεται και κολλάει πάνω σε αυτό.

Ψεκάζετε τις κουρτίνες με λακ για να φύγει ο ηλεκτρισμός. Και αυτό παλαιό, κυρίως, κόλπο, αλλά κι εντελώς λάθος μιας και η λακ μπορεί να καταστρέψει την υφή των κουρτινών σας.