Επικαιρότητα:

Ο λόγος που δεν πρέπει να πλένετε το ξύλο κοπής με απορρυπαντικό πιάτων!

09 Μαρ. 2021 - 17:17 | Χρήσιμες συμβουλές
Ο λόγος που δεν πρέπει να πλένετε το ξύλο κοπής με απορρυπαντικό πιάτων!

Τα ξύλα κοπής είναι σημαντικά εργαλεία για την κουζίνα και απαραίτητα πολλές φορές κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του φαγητού. Μιας και κόβετε τα πάντα πάνω σε αυτά -από φρέσκα λαχανικά μέχρι και ωμό κρέας- καλό είναι να ξέρετε πώς να τα πλένετε πολύ καλά.
Παρόλα αυτά, αν νομίζετε πως με λίγο ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων θα τα καθαρίσετε, τότε έχουμε άσχημα νέα για εσάς.

Ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων να βάλετε το ξύλο κοπής ή και να το τρίψετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων, τα επικίνδυνα για την υγεία βακτήρια που μαζεύονται πάνω του δεν φεύγουν έτσι εύκολα.
Οι ειδικοί λένε πως το υγρό απορρυπαντικό πιάτων δεν μπορεί να διεισδύσει στην κρύα επιφάνεια του ξύλου κοπής και να το καθαρίσει όπως πρέπει ακόμα και με τη βοήθεια ζεστού νερού.  

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το ξύλο κοπής σας χρειάζεστε κάτι πιο δυνατό: χλωρίνη! Οι ειδικοί προτείνουν να βουτάτε το ξύλο κοπής μέσα σε ένα μπολ με χλωρίνη και να το αφήνετε εκεί να απολυμαίνεται. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα σκοτωθούν αποτελεσματικά τα βακτήρια και θα αποφύγετε την μεταφορά μικροβίων σε άλλες τροφές που μπορεί να ετοιμάσετε στο μέλλον πάνω στο ξύλο κοπής.

Πηγή: spirossoulis.com