Επικαιρότητα:

Δείτε 5 ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την φλούδα από ενα λεμόνι

31 Μαρ. 2021 - 22:04 | Χρήσιμες συμβουλές
Δείτε 5 ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την φλούδα από ενα λεμόνι

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί τι μπορείτε να κάνετε με τη φλούδα από ένα λεμόνι; Εμείς σας έχουμε 5 ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πράγματα που θα βάλουν τη ζωή σας σε τάξη.


Το αγαπημένο μας λεμόνι που είναι και μυρωδάτο αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος σύμμαχο στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας.

Καθαριστική δύναμη

Οι φλούδες από τα διάφορα εσπεριδοειδή και κυρίως από το λεμόνι έχουν ισχυρή καθαριστική δύναμη. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα μοναδικό καθαριστικό που να έχει ως βάση τις φλούδες του λεμονιού δεν έχετε παρά να εμποτίσετε μερικές φλούδες με λευκό ξίδι για 1 εβδομάδα. Στη συνέχεια και αφού οι φλούδες είναι εμποτισμένες με το ξίδι προσθέστε ίση ποσότητα νερού και έχετε ένα δραστικότατο καθαριστικό για το πάτωμα και όλες τις επιφάνειες.

Αρωματικό χώρου

Τοποθετείστε τις φλούδες του λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε τις να σιγοβράσουν. Τα φυσικά έλαια που εκκρίνονται από το φλοιό του λεμονιού θα ανακατευτούν με το νερό και μέσω των υδρατμών θα πάνε στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας ένα φυσικό αποσμητικό χώρου. Αν θέλετε να εμπλουτίσετε το άρωμα του λεμονιού σας συμβουλεύουμε να τοποθετήσετε ακόμα ξύλα κανέλας ή γαρύφαλλο φτιάχνοντας έτσι ένα μοναδικό φθινοπωρινό αρωματικό για τον χώρο σας.

Φρεσκάρετε το ψυγείο σας

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ με φλούδες λεμονιού στο εσωτερικό του ψυγείο σας. Οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν και το ψυγείο σας θα μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα.

Καθαρίστε ξύλινες επιφάνειες κοπής

Καθαρίστε ένα λεμόνι και μαζέψτε τις φλούδες του. Στη συνέχεια πάρτε τις φλούδες και τρίψτε τις στην ξύλινη επιφάνεια από την εξωτερική κίτρινη πλευρά. Για καλύτερη απολύμανση δεν έχετε παρά να αφήσετε το ξύλο κοπής να στεγνώσει στον ήλιο.


Φτιάξτε σκόνη από τη φλούδα

Αν σας αρέσει η γεύση του λεμονιού δεν έχετε παρά να κάνετε τη φλούδα του σκόνη! Ναι, πολύ σωστά διαβάζετε, υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Ξεφλουδίζοντας μια συγκεκριμένη ποσότητα από λεμόνια μπορείτε να αποξηράνετε τις φλούδες και στη συνέχεια να τις βάλατε στο μπλέντερ! Μετά από ένα καλό ανακάτεμα θα έχετε ως αποτέλεσμα σκόνη από τη φλούδα του λεμονιού. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει με το φλοιό του πορτοκαλιού και πολλών άλλων εσπεριδοειδών καθώς συμβάλουν στη υγεία μας με τις αντικαρκινικές ιδιότητες που έχουν. Τη σκόνη αυτή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ποικιλοτρόπως. Ανακατέψτε την σ’ ένα σοκολατένιο ρόφημα, βάλτε την σε ζύμη μπισκότων, σε κέικ, σε σάλτσες για σαλάτα και σε πολλές άλλες συνταγές.