Επικαιρότητα:

Μαγειρική Σόδα: 4 μοναδικές χρήσεις της στα ρούχα του πλυντηρίου

07 Απρ. 2021 - 06:21 | Χρήσιμες συμβουλές
Μαγειρική Σόδα: 4 μοναδικές χρήσεις της στα ρούχα του πλυντηρίου

Το κουτάκι με την μαγειρική σόδα που βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας είναι ένας οικονομικός τρόπος για να βελτιώσετε την καθαριότητα των ρούχων σας στο πλυντήριο. Η μαγειρική σόδα είναι ασφαλής για όλα τα πλυντήρια, έχει πολλές χρήσεις και ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον. Ας δούμε, όμως, τι μπορείτε να κάνετε με αυτήν.

Εξαφανίστε τις μυρωδιές των ρούχων

Η σόδα βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH στο νερό του πλυντηρίου. Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια. Αν το ρούχο σας μυρίζει πολύ (έχει πχ έντονη μυρωδιά καπνού) μουλιάστε το σε ζεστό νερό με 1-2 φλιτζάνια μαγειρικής σόδας και αφήστε το τη νύχτα. Έπειτα βάλτε το στο πλυντήριο  όπως θα κάνατε κανονικά.

 Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια.

Ενισχύστε την λεύκανση

Για την λεύκανση των ρούχων συχνά χρησιμοποιείται χλωρίνη. Αν το νερό, όμως, είναι πολύ όξινο ή πολύ αλκαλικό, η λεύκανση χρειάζεται ενίσχυση – και εκεί μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη η σόδα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο λευκαντικό στο πλυντήριο αν το συνδυάσετε με ½ φλιτζάνι μαγειρικής σόδας. Δοκιμάστε το και θα δείτε τα λευκά… λευκότερα!

Χρησιμοποιήστε την ως φυσικό μαλακτικό

Η μαγειρική σόδα βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH του νερού, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, κάτι που την κάνει να λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό. Βάζοντας ½ φλυτζάνι στο πλυντήριο μπορείτε να εξασφαλίσετε πως τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού ή μεταλλικών στοιχείων δεν θα «κάτσουν» στα ρούχα σας και έτσι θα βγουν πιο μαλακά από ποτέ!

Καθαριστικό για το… σίδερο

Τέλος, μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό λειαντικό. Αν θέλετε να απομακρύνετε υπολείμματα που υπάρχουν στην πλάκα του σίδερου σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια πάστα με σόδα και νερό. Χρησιμοποιώντας ένα λευκό ύφασμα τρίψτε το σίδερο με την πάστα. Ολοκληρώστε τη διαδικασία καθαρίζοντας το σίδερο με ένα νωπό πανί με λευκό ξύδι.

spirossoulis