Οι τρεις χρήσεις της κρέμας θηλών που ούτε περνούσαν από το μυαλό σας

21 Μαίου 2021 - 11:16 | Χρήσιμες συμβουλές
Οι τρεις χρήσεις της κρέμας θηλών που ούτε περνούσαν από το μυαλό σας

Ξέμεινε η κρέμα που χρησιμοποιούσατε στις θηλές σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού; Είστε τυχερή. Δείτε πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στην περιποίηση και την ομορφιά σας. 

 
Αν θηλάσατε τα παιδιά σας, σίγουρα είχατε στο σπίτι μια κρέμα για τις θηλές σας. Η κρέμα θηλών συνήθως φτιάχνεται από 100% καθαρή λανολίνη και προστατεύει/ καταπραΰνει τις θηλές από την αφυδάτωση ή την ξηρότητα και βοηθά τη δημιουργία ενός προστατευτικού στρώματος όταν πονούν ή αφυδατώνονται κατά την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα θηλών που περίσσεψε, ώστε να μην την πετάξετε;
 

Στα χείλη σας
Η hairstylist και μαμά δύο παιδιών, η Jacklyn Snorek, 33 ετών, άρχισε να χρησιμοποιεί τη λανολίνη ως lip balm κατά τη διάρκεια που θήλαζε τον γιο της ένα βράδυ: "Ήταν 9 μηνών και θυμάμαι που τα χείλη μου ήταν αρκετά αφυδατωμένα. Δεν είχα κάποιο lip balm κοντά μου αλλά η κρέμα για τις θηλές ήταν δίπλα μου. Δούλεψε μια χαρά!". Η ηθοποιός Margot Robbie χρησιμοποιούσε την κρέμα θηλών για lip balm, επίσης.

Μια makeup artist, Lauren Taylor, μαμά δύο παιδιών εξηγεί ότι χρησιμοποιεί συχνά τη λανολίνη στα χείλη των πελατών της, ειδικά πριν τους βάλει κραγιόν. "Όταν σταμάτησα να θηλάζω τον γιο μου, είχα μερικές συσκευασίες με κρέμα για τις θηλές. Έτσι Googlαρα και βρήκα μερικές από τις χρήσεις της!".

Η δερματολόγος, Emily Rubenstein, D.O., διευθύντρια του Swedish Covenant Medical Group's Swedish Skin Institute στο Σικάγο, επιβεβαιώνει ότι η λανολίνη "δεν είναι τοξική, είναι ασφαλής και μπορεί να ενυδατώσει τα ξηρά και αφυδατωμένα χείλη!".

Μαζί με το concealer
Η Taylor επίσης εξηγεί ότι η λανολίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάτω από τα μάτια, για να γεμίσει τις γραμμές, πριν απλώσετε το concealer. "Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα concealer. Εγώ αναμειγνύω λίγη κρέμα θηλών με το concealer, κάνοντάς το λίγο πιο κρεμώδες. Έτσι απλώνεται πιο εύκολα και ενυδατώνει παράλληλα και την περιοχή κάτω από τα μάτια".

Στις φτέρνες σας
Αν οι φτέρνες σας "σκάνε" και έχετε δοκιμάσει τα πάντα, εκτός από κρέμα θηλών, αξίζει να τη δοκιμάσετε. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στις φτέρνες σας, φορέστε τις κάλτσες σας, κοιμηθείτε και το πρωί θα έχετε αρκετά μαλακές και ενυδατωμένες φτέρνες.

πηγή: parents.com