Λεκέδες από κρέμα σώματος ή λοσιόν στα ρούχα: Πώς θα τους αφαιρέσετε

22 Μαίου 2021 - 09:45 | Χρήσιμες συμβουλές
Λεκέδες από κρέμα σώματος ή λοσιόν στα ρούχα: Πώς θα τους αφαιρέσετε

Οι κρέμες αλλά και οι λοσιόν αφήνουν κίτρινους λεκέδες στα ρούχα αν δεν αφαιρεθούν άμεσα. Φροντίστε να ελέγξετε την ανθεκτικότητα του υφάσματος καθώς μπορεί κατά την απομάκρυνση του λεκέ να ξεθωριάσει το χρώμα.

Αφαίρεση λεκέδων από λοσιόν και κρέμες
Εάν διαπιστώσετε άμεσα το λεκέ από κρέμα, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου, ένα κουτάλι ή την άκρη μιας πιστωτικής κάρτας για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα μπορείτε. Μην τρίβετε την κρέμα ή μην την σκουπίσετε γιατί θα εισχωρήσει πιο βαθιά στις ίνες του υφάσματος.
Ξεκινήστε με την επεξεργασία του λιπαρού / κηρώδους συστατικού του λεκέ με ένα ενζυμικό προϊόν αφαίρεσης λεκέδων ή με υγρό απορρυπαντικό ή ακόμα με μια πάστα απορρυπαντικού σε σκόνη και νερού. Τρίψτε καλά το λεκέ και αφήστε το διάλυμα καθαρισμού για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Με μια μαλακή βούρτσα ξανα τρίψτε από το εξωτερικό άκρο προς το κέντρο του λεκέ για να αποτρέψετε την εξάπλωση. Ξεπλύνετε καλά την περιοχή με ζεστό νερό.
Το ζεστό νερό είναι καλύτερο, αλλά και το πιο δροσερό νερό θα λειτουργήσει αν δεν θέλετε να καταστρέψετε ή να συρρικνώσετε ρούχο. Ελέγξτε τη λεκιασμένη περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει φύγει εντελώς πριν τοποθετήσετε το ρούχο στο πλυντήριο.
  

Extra tip
Εάν η λοσιόν ή η κρέμα έχει αφήσει σκιά, θα χρειαστεί να περάσετε το λεκέ με ένα διάλυμα λευκαντικού με βάση το οξυγόνο και δροσερό νερό. Βυθίστε το ρούχο στο διάλυμα και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον οκτώ ώρες.
Εάν έχει φύγει, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως. Αν παραμείνει, ανακατέψτε ένα νέο διάλυμα και επαναλάβετε. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές μουλιάσεις για να αφαιρεθεί ο λεκές, αλλά θα βγει.