Επικαιρότητα:

Πιπέρι: Οι άγνωστες χρήσεις του που δεν έχουν σχέση με τη μαγειρική

26 Μαίου 2021 - 17:34 | Χρήσιμες συμβουλές
Πιπέρι: Οι άγνωστες χρήσεις του που δεν έχουν σχέση με τη μαγειρική

Όπως το επιτραπέζιο αλάτι έτσι και το μαύρο πιπέρι έχει απροσδόκητα εύχρηστες χρήσεις πέρα από το καρύκευμα των φαγητών.

Ποιες είναι αυτές; 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρο πιπέρι για τα: 

Μυρμήγκια
Κρατήστε τα έξω από το σπίτι σας με λίγο πιπέρι. Απλώς ρίξτε ένα παχύ στρώμα πιπεριού στο σημείο όπου είναι πιθανό να εισβάλουν τα μυρμήγκια.

Ζιζάνια 
Για να απομακρύνετε τα ζιζάνια από τον κήπο σας πασπαλίστε με λίγο πιπέρι και αλεύρι γύρω από τα φυτά σας. Τα ζιζάνια όπως και τα παράσιτα δεν θα πλησιάσουν ξανά.

Χρώματα
Διατηρήστε τα χρώματα των ρούχων πιο ζωντανά προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι στον κάδο του πλυντηρίου.

Μύτη
Το μαύρο πιπέρι δρα ως αποσυμφορητικό της μύτης. Εισπνεύστε πάνω από πιπέρι ( προσοχή να μην είστε υπερβολικά κοντά), και η μύτη σας θα αρχίσει να ...λειτουργεί. Ιδανικά μπορείτε να το προσθέσετε σε ζεστό νερό εισπνέοντας τους υδρατμούς.

Βήχα
Αν πάλι ταλαιπωρείστε από βήχα, δοκιμάστε λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι με μια κουταλιά της σούπας μέλι και πιείτε το ρόφημα αργά. 

Το μαύρο πιπέρι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων παθήσεων όπως η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία. Απλά ανακατέψτε λίγο πιπέρι, μέλι και νερό. Η κατανάλωση αυτού θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας.

Πηγή: homehacks.co