Οι 7 εκπληκτικές χρήσεις της κανέλας στον κήπο

27 Αυγ. 2021 - 18:24 | Χρήσιμες συμβουλές
Οι 7 εκπληκτικές χρήσεις της κανέλας στον κήπο

Ένα από τα πιο αγαπημένα και αρωματικά μπαχαρικά είναι η κανέλα. Χρησιμοποιείται σε γλυκά, στον καφέ, στο ποτό, στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική! Γνωρίζετε όμως ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κανέλα και στην κηπουρική; Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε 7 χρήσεις της κανέλας στον κήπο…

Η κανέλα ανήκει στην κατηγορία με τα σπιτικά υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται στον κήπο και σε γλάστρες για την φροντίδα των φυτών όπως επίσης το ξύδι, η μαγειρική σόδα και η στάχτη! Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κανέλα στον κήπο και τις γλάστρες μας!

αποτρέπει τα μυρμήγκια
  
Τα μυρμήγκια δεν αγαπούν την κανέλα! Πασπαλίστε κανέλα στο θερμοκήπιο ή γύρω από τα παρτέρια του κήπου σας για να αποτρέψετε τα μυρμήγκια. Δεν θα τα σκοτώσει τα μυρμήγκια, γιατί άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός μας, αλλά θα μείνουν μακριά από αυτό. 

Ψεκάστε λίγη κανέλα μπροστά από τις πόρτες σας αν έρχονται μυρμήγκια στο σπίτι σας. Πραγματικά μισούν να περάσουν την κανέλα!

αποτρέψτε τα άγρια μανιτάρια
  
Τίποτα χειρότερο από το να πρέπει να σπαταλήσουμε μια όμορφη μέρα τραβώντας μανιτάρια από τα παρτέρια μας. Τα μανιτάρια είναι μύκητες και ευτυχώς η κανέλα έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες. 

Τοποθετώντας κανέλα στον κήπο, βοηθά στον έλεγχο της ανάπτυξης των μανιταριών. Μην ανησυχείτε, δεν θα βλάψει τα φυτά σας.

θεραπεύει τις πληγές των φυτών
  
Υπερβολικό κλάδεμα ή μια ολίσθηση του ζιζανιοκτόνου και θα έχετε ένα φυτό με μια πληγή που πρέπει να διορθωθεί. Απλώς τοποθετήστε κανέλα στο τραύμα για να ενισχύσετε την επούλωση και να αποτρέψετε την μυκητίαση ταυτόχρονα. 

αποτρέπει τα κουνούπια
  
Τα κουνούπια είναι ίσως τα πιο ενοχλητικά πλάσματα που υπάρχουν! ιδιαίτερα τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού σε κάποιες περιοχές η κατάσταση είναι ανυπόφορη, εκεί από τις 8 μέχρι 11 το βράδυ!!! Μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε χρησιμοποιώντας λίγη κανέλα στον κήπο. Αν και δεν είναι το πιο αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό εκεί έξω (η σιτρονέλλα εξακολουθεί να έχει την ψήφο μου), μπορεί να είναι χρήσιμη όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες.

απομακρύνει τα τρωκτικά
 
Έχετε στον κήπο σας γούνινα ζωύφια όπως ποντίκια, κουνέλια, σκίουρους και άλλα τρωκτικά, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στα φυτά σας; Ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη κανέλα. Όπως ίσως γνωρίζετε, η κανέλα είναι ένα πολύ έντονο αρωματικό μπαχαρικό. Τα έλαια με έντονη μυρωδιά συχνά μπερδεύουν τα μυρωδικά ένστικτα των ζώων που τρέχουν χαμηλά στο έδαφος, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν εντελώς την περιοχή.

 Εάν διαπιστώσετε ότι αυτά τα ζωάκια κόβουν βόλτα συχνά στον κήπο σας και σας δημιουργούν πρόβλημα, μια κουταλιά κανέλα πασπαλισμένη περιμετρικά του κήπου σας είναι η λύση στο πρόβλημά σας.

αποτρέπει την σκουριά στα φυτά
  
Η σκουριά είναι μια άλλη μυκητιακή λοίμωξη που είναι κοινή σε πολλά φυτά κήπου, όπως η καλέντουλα. Αυτή η ασθένεια που μεταδίδεται στο έδαφος εξαπλώνεται από σπόρια από τον μύκητα Puccinia distincta. Το απογοητευτικό με τη σκουριά είναι ότι τείνει να επηρεάσει όλα τα μέρη του φυτού, συμπεριλαμβανομένων των λουλουδιών.

Εάν καλλιεργείτε καλέντουλα ή παρόμοια φυτά (όπως μαργαρίτες) για ιατρική χρήση, δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όταν τα λουλούδια έχουν μολυνθεί από σκουριά. 

 
Επομένως, είναι σημαντικό να ξέρετε πώς να αφαιρέσετε και να αποτρέψετε τη σκουριά στον κήπο σας. Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγείτε από την σκουριά στα φυτά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε λίγη κανέλα στο χώμα όταν φυτεύετε. Συχνά, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να αποθαρρυνθεί η σκουριά. Ως ισχυρός αντιμυκητιασικός παράγοντας, η κανέλα είναι καλύτερη όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα έξυπνα μέτρα, όπως η απόσταση των φυτών σας και η καλή υγιεινή του ποτίσματος. 

βοηθητικό ριζοβολίας των φυτών
  
H κανέλα χρησιμοποιείται στον πολλαπλασιασμό των φυτών με μοσχεύματα για να τα βοηθήσουμε να ριζοβολήσουν πιο εύκολα. Η κανέλα ενισχύει την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος των φυτών, ενώ παράλληλα τα προστατεύει από την προσβολή ασθενειών. Συμπληρωματικά, στην βάση της τομής του μοσχεύματος και πάνω από την κανέλα, μπορούμε να κάνουμε επάλειψη με μέλι. Η προσθήκη μελιού βοηθά στο σφράγισμα την κανέλας πάνω στην τομή ενώ παράλληλα βοηθά ακόμη περισσότερο τη ριζοβολία του μοσχεύματος. Πρέπει να αναφέρουμε πως η κανέλα και το μέλι αποτελούν ένα φυσικό τρόπο για να αυξήσουμε την επιτυχία του πολλαπλασιασμού, ωστόσο δε μπορούν να υποκαταστήσουν την αποτελεσματικότητα της ορμόνης ριζοβολίας.