Επικαιρότητα:

Δέκα δωρεάν πλατφόρμες για να περνάς την ώρα σου στο σπίτι και να μαθαίνεις κάτι

24 Νοε 2021 - 11:20 | Χρήσιμες συμβουλές
Δέκα δωρεάν πλατφόρμες για να περνάς την ώρα σου στο σπίτι και να μαθαίνεις κάτι

Σίγουρα έχεις ελεύθερο χρόνο τον οποίο περνάς στο σπίτι. Οι παρακάτω πλατφόρμες θα σε βοηθήσουν να τον περνάς λίγο πιο δημιουργικά. Είναι 10 δωρεάν πλατφόρμες ιδανικές για να περνάς τον χρόνο σου, όταν είσαι σπίτι. Και να μαθαίνεις κάτι. Αντί να… scrollάρεις άσκοπα στο Facebook ή στο Instagram.

Αν σου αρέσουν τα έργα κλασικών συγγραφέων -και όχι μόνο- μπορείς από το Project Gutenberg, για παράδειγμα, να κατεβάσεις μια επιλογή λογοτεχνικών έργων δωρεάν, ενώ στο Wattpad μπορείς να ανακαλύψεις ή ακόμη και να γράψεις εσύ το επόμενο – ίσως – λογοτεχνικό αριστούργημα!

Αν προτιμάς να ακούς αντί να διαβάζεις, μπορείς να επισκεφτείς το Digitalbook (που περιέχει επίσης ηλεκτρονικά βιβλία) ή το Audiobooks, τη λίστα αναπαραγωγής του Spotify που περιέχει άπειρες ώρες ηχογραφημένων έργων συγγραφέων

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία είναι και το φεστιβάλ Social Distance Festival. Μπορείς να ανεβάσεις στο διαδίκτυο μια δική σου εκδήλωση και να ενημερωθείς για τα θεάματα ή τις συναυλίες που μεταδίδονται σε συνεχή ροή ανά τον κόσμο.

Η UNESCO έχει ανοίξει την Παγκόσμια Ψηφιακή Βιβλιοθήκη World Digital Library (με περίπου 20.000 είδη, όπως, χάρτες, εικόνες και φωτογραφίες).

Σου αρέσουν τα μουσεία; Μπορείς να επισκεφτείς μέσα από το διαδίκτυο: Τα Μουσεία του Βατικανού (Ρώμη-Ιταλία) ή το Μουσείο του Λούβρου (Παρίσι-Γαλλία).

Αν θες να μάθεις νέα skills και ενδιαφέρεσαι ιδιαίτερα για τον προγραμματισμό, ρίξε μια ματιά στο freeCodeCamp.org.

Και φυσικά, αν θες να παρακολουθήσεις TEDX ομιλίες σε διάφορα θεματολογικά πεδία, το Ted.com είναι για εσένα.

Τι λες, θα τσεκάρεις κάποιες από αυτές τις πλατφόρμες;

itspossible