Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ αρώματος από τα ρούχα σας

26 Νοε 2021 - 19:49 | Χρήσιμες συμβουλές
Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ αρώματος από τα ρούχα σας

Όλοι οι άνθρωποι αυτό που θέλουμε όταν βγαίνουμε εκτός σπιτιού είναι να μυρίζουμε όμορφα! Γι’ αυτόν τον λόγο και βάζουμε άρωμα ή κολόνια! Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ψεκάζουμε την κολόνια απευθείας στο ρούχο και δημιουργείται λεκές;

Για να δούμε πόσο απλά μπορεί να βγει ο λεκές από κάθε είδος ρούχου και να κάνετε το ρούχο σας σαν καινούριο!

Πώς να αφαιρέσετε ένα λεκέ αρώματος
1η μέθοδος
Τι να κάνετε για να αφαιρέσετε λεκέδες αρωμάτων στα ρούχα με υφάσματα όπως βαμβάκι, λινό, νάιλον, πολυεστέρα και μαλλί:

 Σκουπίστε το λεκέ με ένα ελαφρώς υγρό σφουγγάρι ή πανί χωρίς να το τρίψετε. Η ενυδάτωση του λεκέ θα αποτρέψει την εξάπλωση και την εισχώρηση στο ύφασμα.
Εάν ο λεκές είναι επίμονος, προετοιμάστε ένα διάλυμα που αποτελείται από 1 κουταλάκι της σούπας γλυκερίνη, 1 κουταλάκι της σούπας απορρυπαντικό πιάτων και 8 κουταλάκια της σούπας νερό. 
Αφού αναμίξετε καλά το διάλυμα, ρίξτε το πάνω από το λεκέ και τοποθετήστε σε αυτό μια χαρτοπετσέτα. Αφού περιμένετε περίπου 10 λεπτά, αφαιρέστε την χαρτοπετσέτα και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς ο λεκές του αρώματος.

2η μέθοδος
Εάν δεν απαλλαγείτε από το λεκέ του αρώματος παρά τη διαδικασία που σας είπαμε παραπάνω, τότε ακολουθήστε μια δεύτερη διαδικασία! Βυθίστε ένα βαμβάκι σε οινόπνευμα (ισοπροπυλική αλκοόλη) και τρίψτε το στο λεκέ. 
Στην συνέχεια τρίψτε ένα κουταλάκι του γλυκού οινόπνευμα σε μια διπλωμένη χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε το στο λεκέ. 
Το οινόπνευμα (ισοπροπυλική αλκοόλη) και μια χαρτοπετσέτα λειτουργούν παρόμοια με ένα απορρυπαντικό διάλυμα, αλλά ελαφρώς ισχυρότερο. 
Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε αυτήν τη διαδικασία έως ότου εξαφανιστεί ο λεκές. Εάν ο λεκές αφαιρεθεί εντελώς, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια κρεμάστε το ρούχο για να στεγνώσει.

 
Tip: Αμέσως μόλις θα παρατηρήσετε το λεκέ του αρώματος, θα πρέπει να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να αφαιρέσετε τον λεκέ χωρίς καθυστέρηση. Όσο πιο φρέσκος είναι ο λεκές, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αφαιρεθεί. Το ρούχο σας θα είναι σωστό να το ξεπλύνετε αμέσως με ζεστό νερό μόλις παρατηρήσετε το λεκέ. Μπορείτε να προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα σε ζεστό νερό και να το αφήσετε να παραμείνει για 10-15 λεπτά. Αργότερα, μπορείτε να πλύνετε τα λεκιασμένα ρούχα σας στο πλυντήριο ή στο χέρι σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα.

Πως να αφαιρέσετε λεκέδες αρώματος από δερμάτινα και σουέτ ρούχα


Ποτέ μην χρησιμοποιείτε νερό σε δέρμα ή σουέτ.
Ψεκάστε αρκετό καλαμποκάλευρο για να καλύψει εντελώς τον λεκέ και αφήστε το να καθίσει για περίπου μισή ώρα. Το καλαμπόκι απορροφά τον λεκέ. Χρησιμοποιήστε μια στεγνή βούρτσα για να καθαρίσετε το αλεύρι από καλαμπόκι από δέρμα ή σουέτ.
Εάν δείτε ότι κάποιες κηλίδες εξακολουθούν να υπάρχουν, προσθέστε περισσότερο αλεύρι καλαμποκιού. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να απορροφηθούν και να καθαριστούν όλοι οι λεκέδες.

 Πηγή tospitakimou