Hangover γιορτές αυτοφροντίδα: Μύθοι και αλήθειες για την αντιμετώπιση του hangover

04 Δεκ. 2021 - 17:52 | Χρήσιμες συμβουλές
Hangover γιορτές αυτοφροντίδα: Μύθοι και αλήθειες για την αντιμετώπιση του hangover

Επειδή οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί από εσάς θα βγείτε και όπως είναι φυσικό μετά από τόση κλεισούρα θα γιορτάσετε έντονα, θεωρήσαμε σκόπιμο να γράψουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε μετά από ένα πιθανό hangover που θα έχετε το επόμενο πρωί. Κρατήστε λοιπόν αυτό το άρθρο στο “τσεπάκι” του κινητού σας, γιατί πολύ σύντομα θα σας φανεί χρήσιμο.

Αν λοιπόν, κάποια στιγμή, βγήκατε και τα ήπιατε – και καλά κάνατε- υπάρχουν πολλοί μύθοι που θα ακούσατε για το τι θα πρέπει να κάνετε το επόμενο πρωί, για να συνέλθετε. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς δεν ισχύουν. Πάμε λοιπόν να δούμε λίγα πραγματάκια που πραγματικά θα σας βοηθήσουν.

Μύθοι και αλήθειες για το hangover
Ομοιοπαθητική: Είμαστε σίγουροι ότι όλο και κάποιος θα σας έχει πει πως η καλύτερη λύση για το hangover είναι ένα ακόμα ποτάκι το επόμενο πρωί. Καλό όμως θα ήταν να μην ακολουθήσετε αυτή
την συμβουλή, καθώς αυτό στην πραγματικότητα, θα σας οδηγήσει σε χειρότερο hangover.

Ένα ελαφρύ πρωινό: Το καλύτερο που έχετε να κάνετε το πρωί που θα ξυπνήσετε είναι να φάτε ένα ελαφρύ πρωινό, ώστε να δυναμώσει λίγο ο οργανισμός σας. Όταν λέμε ελαφρύ, εννοούμε ένα τοστ, λίγα δημητριακά ή κατά προτίμηση λίγες φρυγανιές. Ένα βαρύ πρωινό με μπέικον, αυγά και
τηγανίτες που περιέχουν πολλά λιπαρά θα βαρύνει πολύ το στομάχι σας, που ήδη πάσχει.

Νερό νερό νερό: Αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός σας, είναι ενυδάτωση, οπότε καλό είναι, να καταναλώσετε σιγά – σιγά, αρκετό νεράκι. Επειδή όμως είναι αρκετά δύσκολο, να πίνετε
συνέχεια σκέτο νερό, μπορείτε να το πιείτε μαζί με μέλι και λεμόνι ή να φτιάξετε ένα αφέψημα με τζίντζερ ή ακόμη και ένα ποτήρι χυμό.

Καφές: Οι απόψεις για τον καφέ διίστανται. Ο καφές, είτε θα σας βοηθήσει είτε θα κάνει τον
πονοκέφαλό σας χειρότερο. Αν συνηθίζετε να πίνετε καφέ το πρωί, καλό θα ήταν να πιείτε ένα μικρό φλυτζάνι, αλλά μέχρι εκεί.

Ισοτονικά ποτά: Τα ισοτονικά ποτά έχουν την ιδιότητα να αναπληρώσουν τους ηλεκτρολύτες και τα υγρά που έχασες, εξαιτίας των διουρητικών ιδιοτήτων του αλκοόλ. Οπότε καλό θα ήταν, να πιεις ένα, γιατί θα σε βοηθήσει να συνέλθεις γρηγορότερα.

Μπανάνες: Όταν κάνουμε υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ, ένα από τα συστατικά που χάνει το σώμα μας είναι το κάλιο. Αυτό είναι, που μας κάνει να έχουμε τάση για εμετό, να νιώθουμε κουρασμένοι και να έχουμε ναυτία. Οπότε αν αισθάνεσαι κάτι από τα παραπάνω, φάε μία μπανάνα ή φτιάξε ένα smoothie μπανάνας.

Σούπες: Μία ελαφριά σούπα, όπως η κοτόσουπα, ο φιδές ή τα απλά noodles, θα είναι βάλσαμο για το στομάχι σου και παράλληλα θα σε βοηθήσει να αναπληρώσεις τα χαμένα υγρά.
Αυτές ήταν οι συμβουλές μας για το hangover και για την επόμενη μέρα από τις γιορτές. Όπως είπαμε και παραπάνω, κράτα αυτό το άρθρο σαν φυλαχτό, γιατί το πιθανό είναι, ότι θα σου χρειαστεί πολύ – πολύ σύντομα. Καλές γιορτές σε όλους!