Επικαιρότητα:

Έτσι θα κρύψετε τα καλώδια της τηλεόρασης που έχετε στον τοίχο

07 Δεκ. 2021 - 19:46 | Χρήσιμες συμβουλές
Έτσι θα κρύψετε τα καλώδια της τηλεόρασης που έχετε στον τοίχο

Η τηλεόραση υπάρχει σε όλα τα σπίτια, συνήθως στην περιοχή του καθιστικού. Αρκετοί από εσάς ίσως αναρωτιέστε ποια είναι η σωστή θέση για να τοποθετήσετε την τηλεόραση. Παλιότερα έμπαινε πάνω σε έπιπλα ειδικά γι αυτή τη δουλειά. Σήμερα, με τον μοντέρνο σχεδιασμό, συχνά βρίσκουμε τις τηλεοράσεις στον τοίχο.

Ωστόσο, δημιουργείται ένα πρόβλημα που πολλοί από εσάς μάλλον θα το έχετε αντιμετωπίσει αν κάποια στιγμή δοκιμάσατε να βάλετε την τηλεόρασή σας στον τοίχο: τα καλώδια που φαίνονται!

Έχετε, λοιπόν, ξοδέψει αρκετά χρήμα για να αγοράσετε την όμορφή τηλεόρασή σας, έχετε κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για να βιδώσετε την βάση στήριξης στον τοίχο και την έχετε κρεμάσει. Όμως τα γυμνά καλώδια που κρέμονται χαλάνε την αισθητική σας.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου. Το να κρύψετε μια για πάντα τα καλώδια είναι ευκολότερο απ’ ότι νομίζετε! Πάμε, λοιπόν να δούμε τι πρέπει να κάνετε!

Ξεκινήστε κάνοντας μια τρύπα στον τοίχο πίσω από την τηλεόρασή σας (για να μην φαίνεται) και άλλη μία κοντά στην περιοχή απ’ όπου τραβάτε ρεύμα.

Εξασφαλίστε πως δεν περνάνε άλλα καλώδια στο σημείο που θέλετε να τρυπήσετε. Εντοπίστε που βρίσκονται τα μπουάτ στο σπίτι σας – είναι οι κυκλικές επιφάνειες που θα συναντήσετε στους τοίχους. Από εκεί περνάνε καλώδια. Οι ηλεκτρολόγοι περνάνε πάντα τα καλώδια οριζόντια ή κάθετα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πως κάποιο καλώδιο περνάει διαγώνια από τον τοίχο σας. Αν δεν είστε σίγουρη, ζητείστε τη συμβουλή ενός ηλεκτρολόγου.

Περάστε τα καλώδια χρησιμοποιώντας το ειδικό εξάρτημα και κλείστε τις τρύπες με ειδικά εξαρτήματα τύπου cable box, τα οποία θα εφαρμόσουν στον τοίχο σας και θα τις καλύψουν.

Αν τα καλώδια είναι μεγάλα, μπορεί να χρειαστεί να τα κόψετε και να τα ξανασυνδέσετε.

Βάλτε τα στην πρίζα και η τηλεόρασή σας θα διακοσμεί πλέον το καθιστικό σας, χωρίς να φαίνονται τα ενοχλητικά καλώδια και χωρίς να χαλάνε την αισθητική σας!

Το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει να δείτε αναλυτικά τα βήματα που χρειάζεται να κάνετε.

Πηγή spirossoulis