Επικαιρότητα:

Χάνεις βάρος αλλά όχι το λίπος από την κοιλιά; Δες τι θα κάνεις

02 Ιαν. 2022 - 10:37 | Χρήσιμες συμβουλές
Χάνεις βάρος αλλά όχι το λίπος από την κοιλιά; Δες τι θα κάνεις

Έχετε πάρει τον δρόμο της υγιεινής διατροφής και ήδη βλέπετε τα πρώτα αποτελέσματα. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που φτάνουν στον στόχο τους αλλά απογοητεύονται όταν διαπιστώνουν ότι έχουν χάσει μόνο ελάχιστο λίπος στην κοιλιά.

Αν και φαίνεται λογικό το λίπος της κοιλιάς να συρρικνώνεται καθώς χάνουμε βάρος, το σώμα μας έχει συχνά άλλα σχέδια και είναι εξαιρετικά σύνηθες να χάνουμε βάρος δυσανάλογα. Αλλά μην ανησυχείτε, οι παρακάτω συμβουλές από τη διατροφολόγο Μαρίνα Πόγκα θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος από παντού.

Υπάρχουν μέθοδοι διατροφής που είναι αποτελεσματικές για την απώλεια βάρους με τον πλέον αναλογικό τρόπο. Ένα διατροφικό πλάνο που αποτελείται από τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη σε κάθε γεύμα είναι ιδανικό!

Τι θα κάνετε
Χωρίστε το πιάτο σας σε δύο μέρη και βεβαιωθείτε ότι το μισό είναι γεμάτο με λαχανικά σε κάθε γεύμα. Έπειτα, χωρίστε το άλλο μισό σε δύο ίσα μέρη και βεβαιωθείτε ότι το ένα τέταρτο περιέχει πρωτεΐνη και το άλλο τέταρτο τροφές ολικής άλεσης. Δείτε τις ακόλουθες συμβουλές διατροφής για συνολική απώλεια βάρους:

Φάτε μέχρι να αισθανθείτε 80% πλήρεις αντί να σταματήσετε όταν το έχετε παρακάνει.
Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα όσο μπορείτε. Μπορούν να σας κάνουν να κερδίζετε βάρος και να καταναλώνετε τροφές που δεν είναι καλές για εσάς.
Τρώτε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες όπως λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, σπανάκι, ψωμί ολικής άλεσης, μούρα και μήλα.
Πίνετε άφθονο νερό και αποφύγετε όλα τα ζαχαρούχα ποτά.
Αποφύγετε τα τηγανητά τρόφιμα.
Περιορίστε το τυρί σε μία φορά την ημέρα.
Όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος και σωματικό λίπος, είναι εύκολο να επικεντρωθούμε στο πόσο γρήγορα θα τα καταφέρουμε. Όμως, αυτός δεν είναι ένας υγιής ή αποτελεσματικός τρόπος για την επίτευξη του στόχου μας.

Εάν δούμε την υγιεινή διατροφή και τη συνεπή άσκηση ως τρόπο ζωής, είναι πιο πιθανό να χάσουμε βάρος -και το λίπος της κοιλιάς!- με υγιεινό τρόπο αλλά και να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα.

healthstories.