Επικαιρότητα:

Ρυτίδες ομορφιά: Σπιτικές θεραπείες για να αποκτήσετε νεανικό δέρμα χωρίς ρυτίδες

12 Ιαν. 2022 - 10:58 | Χρήσιμες συμβουλές
Ρυτίδες ομορφιά: Σπιτικές θεραπείες για να αποκτήσετε νεανικό δέρμα χωρίς ρυτίδες

Όλοι αναπτύσσουν ρυτίδες λόγω της γήρανσης. Εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, το λαιμό, και τα χέρια. Με την αύξηση της ηλικίας, οι ρυτίδες γίνονται εμφανείς στο δέρμα, αφού αυτό γίνεται χαλαρό και εύθραυστο ενώ ταυτόχρονα ξηραίνεται, κάνοντάς το να φαίνεται ακόμα πιο ζαρωμένο. Ορισμένες σπιτικές θεραπείες όμως, μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις λεπτές αυτές γραμμές στο δέρμα σας. 

Οι ρυτίδες είναι πτυχές ή ραβδώσεις στο δέρμα μας και είναι αποτέλεσμα έλλειψης υγρασίας και ελαστικότητας του δέρματος. Οι ρυτίδες γενικά εμφανίζονται στους ανθρώπους σε μεγάλη ηλικία, αλλά λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, εμφανίζουν ρυτίδες και αρκετά νεότεροι άνθρωποι. Η έκθεση στον ήλιο, η ρύπανση, το στρες, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου κ.λπ. έχει επίσης θεωρηθεί ως ο κύριος παράγοντας για τις πρόωρες ρυτίδες στο δέρμα μας.   

Αιτίες των ρυτίδων
Ηλικία: Με την αύξηση της ηλικίας, οι ρυτίδες γίνονται εμφανείς στο δέρμα. Καθώς γερνάμε, το δέρμα μας γίνεται χαλαρό και εύθραυστο. 
Έκθεση στον ήλιο: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο θεωρείται η μεγαλύτερη αιτία των ρυτίδων.
Κάπνισμα: Το κάπνισμα συμβάλλει επίσης στην δημιουργία ρυτίδων, καθώς επιταχύνει τη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης του δέρματος.
Εκφράσεις προσώπου: Οι κινήσεις του προσώπου, όπως ο στραβισμός και το χαμόγελο, μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ρυτίδες.
 

Άλλες αιτίες δημιουργίας ρυτίδων μπορεί να περιλαμβάνουν:
Ελλειψη ύπνου
Έλλειψη ισορροπημένης διατροφής
Στρες
Ρύπανση
Υπερβολική χρήση καλλυντικών

Σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των ρυτίδων
Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις θεραπείες, ώστε να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες σας: 

 Aloe Vera: Γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και την εμπλουτισμένη περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε, η εφαρμογή αλόης βέρα στο δέρμα για 90 ημέρες συνεχόμενα, μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες.
 Ασπράδια αυγών: Τα αυγά μπορούν να κάνουν θαύματα για το δέρμα μας και η ένωση βιταμινών και πρωτεΐνης που υπάρχει σε αυτά, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των ρυτίδων.  Το ασπράδι αυγού βοηθά στη σύσφιξη του δέρματός μας και επίσης απορροφά το υπερβολικό σμήγμα από το δέρμα.  Απλώστε το ασπράδι απευθείας στο δέρμα αφού το χτυπήσετε και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό αφού στεγνώσει τελείως.
 Λάδι καρύδας: Η τακτική χρήση του λαδιού καρύδας, μπορεί να βοηθήσει να απαλύνουν οι ρυτίδες και επίσης δρα ως ενυδατικός παράγοντας. Αποκαθιστά την ελαστικότητα του δέρματος.
 Μάσκα μπανάνας: Η βιταμίνη Α που υπάρχει στις μπανάνες μπορεί επίσης να βοηθήσει. Οι μπανάνες μπορούν ακόμα να βοηθήσουν στη σωστή ενυδάτωση των κυττάρων του δέρματος.  Οι πολτοποιημένες μπανάνες μπορούν να εφαρμοστούν στο δέρμα για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια να ξεπλυθούν με ζεστό νερό.
 Ελαιόλαδο: Αν θέλετε να έχετε πιο απαλό δέρμα, το ελαιόλαδο μπορεί να σας αποδειχθεί τέλεια λύση. Το ελαιόλαδο είναι μια εξαιρετική μέθοδος αποφυγής των ρυτίδων καθώς βοηθά αποτελεσματικά στην αφαίρεση των λεπτών γραμμών, αφού αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα. Το μασάζ με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου στο δέρμα πριν τον ύπνο και αργότερα ο καθαρισμός του με μια πετσέτα, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.