Επικαιρότητα:

Οι 12 εκπληκτικές χρήσεις της πατάτας που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ

19 Ιαν. 2022 - 16:53 | Χρήσιμες συμβουλές
Οι 12 εκπληκτικές χρήσεις της πατάτας που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ

Μία από τις καλύτερες και πιο αγαπημένες τροφές όλων μας είναι οι πατάτες! Η πατάτα είναι ένα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά της παγκόσμιας κουζίνας. Ωστόσο, οι πατάτες έχουν πολλές διαφορετικές χρήσεις εκτός από το φαγητό. Και μάλιστα κάποιες από αυτές ούτε τις φανταζόμαστε! Θα σας παρουσιάσω 12 εκπληκτικές χρήσεις της πατάτας!

Καταπραΰνει τα εγκαύματα
  
Μικρά εγκαύματα είναι πολύ πιθανό να οφείλονται σε κατσαρόλες, τηγάνια ή τσαγιέρες, ειδικά στην κουζίνα. Σε ήπια εγκαύματα λοιπόν, μπορείτε να βάλετε μια φέτα πατάτας στο έγκαυμα για να ανακουφίσετε τον πόνο και να σας χαλαρώσει.

 Παίρνει το υπερβολικό αλάτι
  
Ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά της πατάτας είναι ότι παίρνει το υπερβολικό αλάτι από το φαγητό. Εάν σας ξέφυγε το αλάτι στο φαγητό δεν χρειάζεστε να αγχώνεστε! Ξεφλουδίστε μια πατάτα και προσθέστε την όσο ψήνεται το φαγητό σας. Θα πάρει το περιττό αλάτι από το φαγητό και θα μπορείτε να το φάτε χωρίς προβλήματα.

Μειώνει το πρήξιμο στα μάτια
  
Αν ξυπνάτε το πρωί και έχετε πρησμένα μάτια, το αγγούρι μπορεί να είναι η καλύτερη λύση. Αλλά αν δεν έχετε αγγούρια, μπορείτε επίσης να βάλετε μια κρύα φέτα πατάτας πάνω από τα μάτια σας και το πρήξιμο θα αποτελέσει παρελθόν.

Αφαιρεί τους λεκέδες από το δέρμα
 
Αν τα χέρια σας λερωθούν ενώ ετοιμάζετε φαγητό όπως παντζάρι ή κουρκουμά, τρίψτε τους λεκέδες στα χέρια σας με ένα κομμάτι ωμής πατάτας. Οι μη αφαιρούμενοι λεκέδες εξαφανίζονται αμέσως.

Καθαρίστε τα ασημικά
  
Αν θέλετε να καθαρίσετε τα ασημικά σας οι πατάτες είναι μία εξαιρετική λύση! Βράστε μερικές πατάτες σε νερό και αφήστε το να κρυώσει. Έπειτα βάλτε μέσα σε αυτό τα ασημικά σας για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια βγάλτε τα ασημικά και σκουπίστε.

Γυαλίστε τα παπούτσια
 
Αν τα δερμάτινα παπούτσια σας είναι θαμπά και σκονισμένα μπορείτε να τα γυαλίσετε με μια πατάτα. Κόψτε την πατάτα στη μέση και απλά τρίψτε την στα δερμάτινα παπούτσια σας μέχρι να γυαλίσουν. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό και επαγγελματικό καθώς θα μοιάζουν σαν να τα γυαλίσατε με βερνίκι παπουτσιών.


 Καταπραϋντικό για το στομαχόπονο και τις καούρες
  
Ο χυμός από τις πατάτες δεν είναι νόστιμος αλλά είναι μαγικός όταν πρόκειται για καούρες και στομαχόπονο. Περάστε 2 ωμές πατάτες στον αποχυμωτή και προσθέστε ένα καρότο. Καταναλώνετε 1 ποτήρι κάθε μέρα στα πλαίσια και μιας υγιεινής διατροφής.

Αφαιρεί τη σκουριά
  
Για να αφαιρέσετε τη σκουριά από τα μέταλλα, τρίψτε τα με ένα κομμάτι κομμένης πατάτας. Εάν υπάρχει πολλή σκουριά, προσθέστε λίγο αλάτι στην πατάτα για επιπλέον ισχύ στο τρίψιμο. Αλλά δοκιμάστε πρώτα μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι το αλάτι δεν γρατζουνάει το μέταλλο.

Φτιάξτε μάσκα προσώπου
  
Μία άλλη χρήση της πατάτας είναι να φτιάξετε μάσκα προσώπου! Εάν έχετε κηλίδες στο δέρμα σας, τρίψτε την πατάτα και απλώστε την στο πρόσωπό σας και αφήστε τη για μισή ώρα. Οι πατάτες όχι μόνο βοηθούν στο να ανοίξει το χρώμα του δέρματός σας, αλλά και στη φροντίδα του δέρματός σας.

Μαζέψτε σπασμένα γυαλιά
  
Για να μαζέψετε μικρά κομμάτια γυαλιού στο πάτωμα, κόψτε μια πατάτα στη μέση και περάστε την ελαφρά στο έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε ακόμη και αόρατα θραύσματα γυαλιού.

Ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο
  
Αν και δεν είναι από τις πρώτες θεραπείες για την ανακούφιση από τον πονοκέφαλο, αν δεν έχετε άλλη εναλλακτική, μπορείτε να κάνετε μασάζ στο μέτωπό σας με φέτες ωμής πατάτας.

Ανακουφίζει από την φαγούρα
 
Για να ανακουφιστείτε από την φαγούρα, τρίψτε την περιοχή που προκαλεί φαγούρα με μια ωμή πατάτα σε φέτες. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να υποχωρήσει η φαγούρα.

tospitakimou