Επικαιρότητα:

Αδυνάτισμα: 6 γυναίκες αποκαλύπτουν την καλύτερη και τη χειρότερη συμβουλή που τους έδωσαν

28 Μαρ. 2022 - 06:42 | Χρήσιμες συμβουλές
Αδυνάτισμα: 6 γυναίκες αποκαλύπτουν την καλύτερη και τη χειρότερη συμβουλή που τους έδωσαν

Πρώτο βήμα. Παίρνεις την απόφαση να χάσεις βάρος. Δεύτερο βήμα. Αναζητάς τον τρόπο να το επιτύχεις. Τρίτο βήμα. Αν δεν βλέπεις ότι δεν μπορείς να το καταφέρεις μόνη σου, στρέφεσαι για βοήθεια σε κάποιον ειδικό (ή και περισσότερους): διατροφολόγο ή γυμναστή.

Θα ακούσεις πολλές και διαφορετικές γνώμες, θα διαβάσεις πολλά και διαφορετικά άρθρα για να ενημερωθείς, θα δοκιμάσεις πολλές και διαφορετικές μεθόδους μέχρι να βρεις την ιδανική. Ο καθένας, ίσως πει κάτι διαφορετικό προσπαθώντας να σε πείσει ότι έχει δίκιο. Κάποιος θα σου πει το σωστό και κάποιος το λάθος, αλλά δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις. 6 γυναίκες μοιράζονται στο womenshealthmag.com την καλύτερη και την χειρότερη συμβουλή που πήραν για να χάσουν βάρος.

1) «Γυμνάσου σαν αθλητής»: «Ήταν η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει. Η συμβουλή αυτή μου έδωσε θάρρος και προοπτική. Ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και οι ίδιοι οι αθλητές ξεκίνησαν από το μηδέν για να φτάσουν στο επίπεδο που βρίσκονται σήμερα. Αυτό με βοήθησε να βάλω στόχο και να δουλέψω γι’αυτόν.

2) «Νο pain, no gain»: «Αν δεν πονέσεις, δεν θα επιτύχεις. Το να χάσεις βάρος είναι προς όφελος της υγείας σου. Αν είναι να καταπονείς συνεχώς το σώμα σου, τότε άστο καλύτερα. Σημασία έχει να είσαι υγιής, να απολαμβάνεις τις στιγμές και η διαδικασία απώλειας βάρους να είναι ευχάριστη. Αν η προπόνηση είναι τελικά ένας εφιάλτης και κάθε φορά που έχεις γυμναστική σε λούζει κρύος ιδρώτας, άστο καλύτερα. Ήταν η πιο κακή συμβουλή που είχα πάρει αυτή».

3) «Μην συγκρίνεις ποτέ τον εαυτό σου με τους άλλους»: «Η σύγκριση είναι μερικές φορές εθιστική. Αρχίζεις να συγκρίνεις τις επιδόσεις σου με τις επιδόσεις των άλλων, τα αποτελέσματα της δικής σου προσπάθειας με τα αποτελέσματα της προσπάθειας των άλλων. Το σώμα μας είναι μοναδικό, έχει τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες. Ήταν η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει».

4) «Αν δεν γυμναστείς, δεν χάνεις βάρος»: «Μπορεί η γυμναστική να σε βοηθά να βλέπεις αποτελέσματα γρηγορότερα, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός, αποτελεσματικός τρόπος απώλειας βάρους. Αν δεν μπορείς με τίποτα τη γυμναστική, δεν είναι ανάγκη να καταπιεστείς. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να επιτύχεις τον στόχο σου. Σημασία έχει να είσαι χαρούμενος».

5) «Αν δεν χάνεις βάρος, προσπάθησε σκληρότερα»: «Η πιο λανθασμένη συμβουλή που έχω ακούσει. Αν ο οργανισμός δεν ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα διατροφής ή γυμναστικής που έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις, μην πιέσεις άλλο τον οργανισμό σου, κουράζοντάς τον. Καταπονώντας τον με παραπάνω γυμναστική και στερώντας του τροφές ακολουθώντας εξαντλητικές δίαιτες».

6) «Αν μια δίαιτα είναι αποτελεσματική για τον έναν, δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα αποτελεσματική για τον άλλον»: «Ήταν η καλύτερη συμβουλή που έχω ακούσει. Κάθε δίαιτα απευθύνεται σε διαφορετικές ανάγκες. Αν κάποιος ακολουθεί μια δίαιτα με γαλακτοκομικά, κάποιος άλλος που έχει δυσανεξία δεν μπορεί να την ακολουθήσει».