Επικαιρότητα:

Αν ψάχνεις ένα επιπλέον εισόδημα, εδώ είναι 7 δουλειές του Σαββατοκύριακου

11 Απρ. 2022 - 08:21 | Χρήσιμες συμβουλές
Αν ψάχνεις ένα επιπλέον εισόδημα, εδώ είναι 7 δουλειές του Σαββατοκύριακου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να κερδίσετε επιπλέον χρήματα. Μπορεί να προσπαθείτε να εξοφλήσετε κάποιο χρέος σας, να κάνετε αποταμίευση για να πάτε διακοπές, μπορεί να αναζητάτε περισσότερα χρήματα για να επενδύσετε ή να θέλετε να μαζέψετε χρήματα για μια μεγάλη αγορά που θέλετε να κάνετε.

Αλλά τι δουλειές μπορείς να κάνεις το ΣΚ; Υπάρχουν πολλές -ευέλικτες- επιλογές. Εδώ είναι 7 από αυτές.

Pet Sitter. Μια μόδα που έχει εξαπλωθεί και στην Ελλάδα. Και στην εποχή του Covid-19. Τα πράγματα είναι απλά: Αναλαμβάνεις να προσέχεις τα κατοικίδια των άλλων, όταν αυτοί λείπουν από το σπίτι. Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να τα πας και βόλτα. Αν χτίσεις ένα πελατολόγιο, στην συνέχεια θα έχεις ένα καλό έσοδο. Ιδανική επιλογή αν είσαι στην Αθήνα το καλοκαίρι. ‘Η σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη.

Vlogging. Το vlogging, τα βιντεάκια δηλαδή, είναι ένας καλός τρόπος για να βγάλει κανείς χρήματα από το σπίτι του. Οι πετυχημένοι vloggers μπορούν να εξασφαλίσουν έναν καλό μισθό μόνο με τα βιντεάκια τους. H λογική και εδώ απλή: Φτιάχνεις βίντεο, προσπαθείς να μαζέψεις views, μετά κλείνεις deals με brands. Πλατφόρμες όπως το YouTube ή τα social media μπορούν να σε βοηθήσουν. Θυμήσου και την περίπτωση του Έλληνα YouTuber που έβγαλε κέρδη 53.100 ευρώ από το κανάλι του στο YouTube το 2021. Μπορείς να ξεκινήσεις απλά με το κινητό σου, αν έχει καλή κάμερα. Και σταδιακά να αναβαθμίσεις τον εξοπλισμό σου.

Online μαθήματα. Είναι πιθανό μέσα στην καραντίνα να χρησιμοποίησες μερικά προγράμματα όπως τα Zoom, Skype, Google Hangouts. Ναι, τέτοια προγράμματα μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να παραδίδεις online μαθήματα, ακόμα και σε «μαθητές» που βρίσκονται πολύ μακριά. Αρκεί να έχεις μερικές χρήσιμες γνώσεις να μεταφέρεις. Και φυσικά μπορείς να δουλέψεις σε ευέλικτα ωράρια. Υπάρχουν επίσης και οι σχετικές πλατφόρμες όπου λειτουργούν ως marketplaces για τέτοιους επαγγελματίες.

Οnline έρευνες. Υπάρχουν πολλά ξένα websites που σε πληρώνουν για να συμμετέχεις σε έρευνες, χρησιμοποιώντας το laptop σου. Στα ωράρια που θες. Πολλοί άνθρωποι έχουν αναπτύξει μια τέτοια δραστηριότητα. Για κάποιους, είναι μια σταθερή πηγή πρόσθετου εισοδήματος. Θυμήσου 9 τέτοια sites όπως τα είχαμε παραθέσει σε παλαιότερο άρθρο μας.

Freelance αρθρογράφος. Σε αρκετούς αρέσει να γράφουν άρθρα. Και αρκετοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να πληρώνονται για να κάνουν μια τέτοια δουλειά. Το δύσκολο εδώ είναι να βρεις τις σωστές ευκαιρίες. Κι όμως, υπάρχουν αρκετά websites που σε πληρώνουν για να γράφεις άρθρα. Δες εδώ 6 ξένα τέτοια websites. Φυσικά μπορείς να κάνεις το ψάξιμο σου και στην Ελληνική αγορά.

Μεταφράσεις. Αν ξέρεις κάποιες ξένες γλώσσες, έχεις και αυτή εδώ την επιλογή. Μέσα από τα οποία μπορείς να βγάλεις χρήματα κάνοντας μεταφράσεις. Α, και μπορείς να δουλεύεις σε ευέλικτα ωράρια. Με μόνο εργαλείο το laptop και το smartphone σου. Δες εδώ 6 τέτοια sites, στα οποία μπορείς να βρεις επαγγελματικές ευκαιρίες για να κάνεις μεταφράσεις. Σε αρκετά από αυτά τα sites μπορείς να κλείσεις freelancing συνεργασίες, ενώ σε κάποια άλλα μπορείς να βρεις πιο μόνιμες συνεργασίες.

Πωλήσεις προϊόντων στο Amazon. Αν έχεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή αν μπορείς να βρεις αντικείμενα με μεταπολιτική αξία, ήρθε η ώρα να μπεις στον κόσμο του Amazon. Και να δεις αν μπορείς να πουλήσεις κάποια από αυτά, βγάζοντας κέρδος. Πρόκειται φυσικά για μια δραστηριότητα με απολύτως ευέλικτα ωράρια. Θα την κάνεις όταν έχεις κενό χρόνο.

itspossible.gr