Επικαιρότητα:

Το απλό βήμα που θα απογειώσει μια για πάντα τις πατάτες φούρνου

12 Μαίου 2022 - 06:04 | Χρήσιμες συμβουλές
Το απλό βήμα που θα απογειώσει μια για πάντα τις πατάτες φούρνου

Οι ψητές πατάτες πάντα αποτελούν μια εύκολη αλλά και ταυτόχρονα νόστιμη επιλογή συνοδευτικού. Υπάρχει, λοιπόν, ένα πολύ απλό αλλά εξίσου αποτελεσματικό κόλπο που θα απογειώσει το πιάτο σας μια για πάντα. Κι αυτό, σύμφωνα με το tastingtable.com, δεν είναι άλλο από την προσθήκη ενός συστατικού που όλοι έχετε στην κουζίνα σας.

Tο απλό βήμα που θα απογειώσει μια για πάντα τις πατάτες φούρνου
   
Η προσθήκη μαγειρικής σόδας, λοιπόν, στο νερό όταν ψήνετε τις πατάτες, αποτελεί το μυστικό για επιπλέον τραγανότητα και τέλειο χρώμα. Όπως εξηγεί ο J. Kenji Lopez-Alt από το Serious Eats «Το αλκαλικό νερό βοηθά το εξωτερικό μέρος των πατατών να διασπαστεί περισσότερο, δημιουργώντας πολύ περισσότερο αμυλούχο πολτό που οδηγεί σε ένα εξαιρετικά τραγανό εξωτερικό. Περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για δύο λίτρα νερό είναι η σωστή ποσότητα».

Λίγη μαγειρική σόδα βοηθά την ψητή πατάτα να αποκτήσει τραγανότητα και χρώμα
   
Ο Lopez-Alt, όμως, δεν είναι ο μόνος ειδικός στη μαγειρική που ορκίζεται στη μαγειρική σόδα ως έναν τρόπο για να απογειώσετε τις ψητές πατάτες. Άλλοι σεφ, όπως ο Byron Halliburton από το εστιατόριο SoBou στη Νέα Ορλεάνη, εξηγεί στο Insider ότι «η μαγειρική σόδα διασπά την πηκτίνη στην πατάτα και τραβάει το άμυλο στην επιφάνεια. Το αποτέλεσμα; Υπέροχο χρώμα και τραγανότητα που διαφορετικά δεν θα επιτυγχάνατε».