Επικαιρότητα:

Φτιάξτε μόνοι σας καθαριστικό για τα χαλιά

28 Μαίου 2022 - 10:34 | Χρήσιμες συμβουλές
Φτιάξτε μόνοι σας καθαριστικό για τα χαλιά

Το καθάρισμα των χαλιών είναι απαραίτητο μία φορά τον χρόνο και γίνεται συνήθως λίγο πριν ξεκινήσουν τα μεγάλα κρύα. Είναι μια απαιτητική διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και πολύ σχολαστικό καθάρισμα.

Φυσικά και ο καθαρισμός των χαλιών απαιτεί πολλά περισσότερα από μια… ηλεκτρική σκούπα. Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να μαζεύει όλη τη σκόνη από την επιφάνεια, ωστόσο δεν απολυμαίνει τα βαθύτερα στρώματα και τις ίνες του χαλιού. Μία λύση είναι να τα πάτε στο καθαριστήριο. Αυτή η λύση, όμως, κοστίζει και γι αυτό ίσως έχετε αποφασίσει να τα καθαρίσετε μόνοι σας.

Ο καθαρισμός των χαλιών είναι μια απαιτητική διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και πολύ σχολαστικό καθάρισμα.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό των χαλιών, αλλά αυτά τα προϊόντα έχουν αρκετά μεγάλο κόστος αλλά και χημικά συστατικά που αρκετοί από εσάς ίσως δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας. Γι αυτό κι εμείς θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα πανίσχυρο και πολύ φυσικό καθαριστικό που θα απομακρύνει τα βακτήρια από τα χαλιά και τις μοκέτες σας και θα τα κάνει να μοσχομυρίζουνε. Για να το φτιάξετε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1 Ρίξτε δύο φλιτζάνια νερό και 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι σε ένα δοχείο. Το ξύδι θα καθαρίσει, θα αρωματίσει και θα απολυμάνει το χαλί σας χωρίς να το χαλάσει.

Ξεκινήστε με 2 φλιτζάνια ξύδι.

Βήμα 2 Βάλτε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα μέσα στο δοχείο. Η σόδα καθαρίζει και αρωματίζει εξίσου καλά με το ξύδι.

Προσθέστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα.

Βήμα 3 Ρίξτε ¼ φλιτζανιού απορρυπαντικό πλυντηρίου μέσα στο δοχείο. Είναι ιδανικό για το καθάρισμα των χαλιών και θα αφήσει μια αίσθηση φρεσκάδας.

Βάλτε 1/4 του φλιτζανιού απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Βήμα 4 Βάλτε ένα καθαρό ύφασμα μέσα στο μίγμα που φτιάξατε και τρίψτε το χαλί. Αν έχετε ατμοκαθαριστή, τότε ρίξτε το μίγμα μέσα στο δοχείο του και χρησιμοποιήστε τον όπως θα τον χρησιμοποιούσατε κάθε άλλη φορά.

Τα χαλιά σας θα καθαρίσουν σε βάθος, θα είναι αρωματισμένα και έτοιμα για να τα βάλετε στο σπίτι σας για να σας συντροφεύουν τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.