Οι συνήθειες που θα κάνουν το μπάνιο σας να λάμπει για περισσότερο καιρό!

16 Αυγ. 2022 - 17:13 | Χρήσιμες συμβουλές
Οι συνήθειες που θα κάνουν το μπάνιο σας να λάμπει για περισσότερο καιρό!

Μπορεί το καθάρισμα του μπάνιου για τους περισσότερους από εσάς να είναι μια αγγαρεία και να το μισείτε όσο τίποτε άλλο στον κόσμο ωστόσο πάντα υπάρχει ένα φωτεινό σημείο ελπίδας και ανακούφισης.

Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτή την όχι και τόσο εύκολη υπόθεση μια «γλυκιά» αγγαρεία. Ναι μεν θα πρέπει να καθαρίσετε το μπάνιο σας ωστόσο η συχνότητα καθαρισμού θα παραταθεί. Υιοθετήστε μερικές από τις συνήθειες που ακολουθούν και σίγουρα θα βοηθηθείτε, σύμφωνα με το spirossoulis.com:

Βουρτσίστε τα δόντια σας κοιτώντας χαμηλά Όσο περίεργο και αν ακούγεται οι περισσότεροι από εμάς, για να μην πούμε όλοι, βουρτσίζουμε τα δόντια μας κοιτώντας τον καθρέφτη πράγμα το οποίο ευθύνεται για τις δεκάδες φυσαλίδες που πετάγονται δεξιά και αριστερά τόσο στον καθρέφτη όσο και στον νεροχύτη. Έχει παρατηρηθεί πως αν έχετε σκυμμένο το κεφάλι κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος οι περισσότερες φυσαλίδες πέφτουν εντός νεροχύτη. Μπορεί να ακούγεται αφελές ωστόσο θα σας γλιτώσει από το καθάρισμα του καθρέφτη!

Σκουπίστε τους τοίχους του ντους Το να καθαρίζετε με τις ώρες τους τοίχους του ντους κάθε τρεις μήνες δεν είναι και το ιδανικό όταν μπορείτε να αφιερώνετε μόνο ένα λεπτό μετά από κάθε ντους. Ο καθαρισμός της μπανιέρας και των τοίχων μετά από κάθε ντους από την υγρασία σας βοηθά στο να την απομακρύνετε άμεσα πριν καλά καλά περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναλογιστείτε πόσα υπολείμματα από σαμπουάν, αφρόλουτρα και έλαια μένουν στη μπανιέρα σας αν κάνετε καιρό να την καθαρίσετε.

Μπάνιο και μακιγιάζ Μπορεί το μακιγιάζ να είναι μια «βρώμικη» διαδικασία για το μπάνιο ωστόσο πρέπει και αυτό να γίνεται. Για να μην λερώνεται το μπάνιο σας μετά από το καθημερινό σας μακιγιάζ, σας έχουμε τη λύση. Μπορείτε να απλώσετε στον πάγκο του μπάνιου σας μεγάλη επιφάνεια νωπού χαρτιού και να κάνετε ανενόχλητες το μακιγιάζ σας. Υπολείμματα σκιάς, ρουζ και make-up θα πέφτουν στο ήδη βρεγμένο χαρτί και δεν θα λερώνουν τα πάντα γύρω τους.

Κρατήστε το πάτωμα στεγνό Επειδή μετά από κάθε ντους που κάνετε αντικρίζεται στο πάτωμα μια μικρή λίμνη από νερό και αφρόλουτρο επιβάλλεται να το διατηρείτε στεγνό. Καθαρίστε καλά το νερό με μια στεγνή σφουγγαρίστρα και στη συνέχεια μια πετσέτα απορροφητική που έχετε γι’ αυτή τη χρήση θα πάρει όλα τα νερά. Σκεφτείτε επίσης πως μειώνει και τον κίνδυνο από μια ενδεχόμενη «τούμπα» εξαιτίας της ολισθηρότητας του πατώματος.