Επικαιρότητα:

Το απίστευτο κόλπο για να ξετυλίξετε το αλουμινόχαρτο

11 Νοε 2022 - 06:32 | Χρήσιμες συμβουλές
Το απίστευτο κόλπο για να ξετυλίξετε το αλουμινόχαρτο

Σε όλους μας έχει συμβεί να «κολλήσει» το αλουμινόχαρτο και να μπλεχτεί σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;

Ο χρήστης του TikTok hack Armen Adamjan, γνωστός και ως @creative_explained, μοιράστηκε πρόσφατα ένα εύκολο hack για αυτό ακριβώς το θέμα. Τι κάνει; Χρησιμοποιεί το ίδιο το αλουμινόχαρτο για να διορθώσει το ρολό.

Για την ακρίβεια, παίρνει ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγει έτσι ώστε να σχηματίσει μια συμπαγή μπάλα και στη συνέχεια τρίβει αυτή τη μπάλα πάνω στο ρολό του αλουμινόχαρτου σε μια ευθεία γραμμή, ώστε να καταφέρει να ξεμπερδέψει το μπερδεμένο ρολό και να καταφέρει να το κόψει.

Πόσο διαρκεί αυτή η διαδικασία; Χρειάζονται περίπου 20 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, προτού δοκιμάσετε το συγκεκριμένο hack, πρέπει να γνωρίζετε το παρακάτω: όταν προσπαθήσετε να ξύσετε τα δυο κομμάτια αλουμινόχαρτου μεταξύ τους, μπορεί να σας προκληθεί μια πολύ δυσάρεστη αίσθηση ανατριχίλας, όπως όταν τρίβουμε την κιμωλία πάνω στον πίνακα.

Γι’ αυτό το καλύτερο θα ήταν η πρόληψη. Πώς θα καταφέρετε να μην μπλεχτεί ποτέ το ρολό με το αλουμινόχαρτο; Πρέπει να προσπαθείτε να το κρατήσετε επίπεδο και ασφαλές στο κουτί του, ώστε το ρολό να κόβεται πάντα ίσια και να μην μπερδεύεται.

Σε περίπτωση βέβαια που σας περισσέψουν μερικά κομμάτια αλουμινόχαρτου, δεν χρειάζεται να τα πετάξετε. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε καμμένα σκεύη.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

@creative_explained Don’t you just hate when this happens?!  #kitchenhack #lifehacks #cookinghacks #learnontiktok #hacks #foil #diy #howto #cookingtips #lifehack #wow ♬ original sound - Armen Adamjan