Επικαιρότητα:

6 εβδομάδες για τα Χριστούγεννα – 11 σημεία του σπιτιού που πρέπει οπωσδήποτε να στολίσετε

14 Νοε 2022 - 10:06 | Χρήσιμες συμβουλές
6 εβδομάδες για τα Χριστούγεννα – 11 σημεία του σπιτιού που πρέπει οπωσδήποτε να στολίσετε

Υπάρχουν κάποια σημεία του σπιτιού που πρέπει οπωσδήποτε να στολίσετε καθώς σε 6 εβδομάδες έχουμε Χριστούγεννα.

Αν και τα πρώτα φωτάκια στις βεράντες και τους κήπους έχουν ήδη εμφανιστεί, πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου για να στολίσουν το σπίτι τους. 
Πλέον, το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το καράβι δεν είναι το μοναδικό διακοσμητικό στοιχείο σε ένα σπίτι. Η χαρά των Χριστουγέννων επεκτείνεται σε πολλά σημεία του σπιτιού που “περιμένουν” να τα στολίσετε.

Αν και ορισμένα σημεία του σπιτιού είναι πιο εμφανή, υπάρχουν και άλλα λιγότερο αναμενόμενα σημεία που αξίζουν επίσης να τα στολίσετε για τα Χριστούγεννα.

Μην φοβάστε να προσθέσετε ένα βάζο με μπουμπούκια, μια εορταστική συλλογή ή μια γιρλάντα εδώ και εκεί. Και μην ξεχνάτε ότι το να κάνετε το σπίτι σας την απόλυτη χώρα των Χριστουγέννων ξεπερνά μία κλασική διακόσμηση. Δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα με μυρωδιές και ήχους. Ανάψτε τα κεριά, βάλτε τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τον Frank Sinatra να παίζουν και κρατήστε τη φωτιά αναμμένη.

Αν αναζητάτε έμπνευση για μερικά σημεία του σπιτιού που θέλετε να στολίσετε, σας έχουμε κάποιες προτάσεις από το southernliving.com.

6 εβδομάδες για τα Χριστούγεννα – 11 σημεία του σπιτιού που πρέπει οπωσδήποτε να στολίσετε
 
1. Το χολ του σπιτιού

Εάν έχετε ένα χολ με τραπέζι εισόδου, αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να προσθέσετε μια εορταστική πινελιά. Όχι μόνο υποδέχεται αμέσως τους καλεσμένους σας με κέφι για τις γιορτές καθώς μπαίνουν στο σπίτι σας, αλλά μπορείτε επίσης να το απολαύσετε καθημερινά.

 2. Η σκάλα

Μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα στη σκάλα σας είναι απαραίτητη. Επιλέξετε αυτό που είναι κατάλληλο για το σπίτι σας. Αν βάλετε μία απλή πράσινη, προσθέστε κορδέλες, ειδικά στολίδια ή ακόμα και φωτάκια. Είναι η γιορτινή πινελιά που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά.

 3. Η κουζίνα

Η κουζίνα είναι ο κόμβος ενός σπιτιού και η περίοδος των διακοπών δεν αποτελεί εξαίρεση. Ανεξάρτητα από το πού στήνεται το πάρτι, όλοι αναπόφευκτα καταλήγουν να μαζεύονται στην κουζίνα. Αν και πρέπει να παραμείνει εξαιρετικά λειτουργικό για το ατελείωτο μαγείρεμα, ψήσιμο και φιλοξενία, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην έχει διακόσμηση. Κρεμάστε πράσινες γιρλάντες στα πιο ψηλά ντουλάπια για να αποφύγετε την ακαταστασία των πάγκων. Γεμίστε τα περβάζια με χριστουγεννιάτικα στολίδια ή φυτά. Κρεμάστε στεφάνια στις πόρτες των ντουλαπιών ή στα παράθυρα. Δώστε έμφαση σε αρωματικές αποξηραμένες φέτες εσπεριδοειδών και αν θέλετε περισσότερο άρωμα, κρατήστε μια κατσαρόλα με γιορτινό ποτ πουρί να σιγοβράζει στη φωτιά.

4. Ο διάδρομος

Έχετε ένα τραπέζι στο διάδρομο, συρταριέρα ή ράφι που θα μπορούσε να έχει λίγη ευθυμία; Σκεφτείτε ένα μπολ με αρωματικά ποτ πουρί και χριστουγεννιάτικα στολίδια ή ένα ψηλό βάζο με κλαδιά μανόλιας. Μία προσθήκη σε πράσινο ή κόκκινο χρώμα μπορεί να μεταμορφώσει έναν κατά τα άλλα αδύναμο χώρο.

 5. Το WC

Από τις εορταστικές πετσέτες με τον Αη Βασίλη μέχρι μικρά γλαστράκια με μικρά δεντράκια, υπάρχουν πολλοί τρόποι να δώσετε στο wc μια εορταστική αίσθηση χωρίς να περιορίσετε τον ήδη μικρό χώρο.

6. Η βιβλιοθήκη και το μπαρ

Και εδώ μία πράσινη γιρλάντα με κόκκινους φιόγκους, θα δώσει άλλη διάσταση. Μην ξεχάσετε να βγάλετε τις αγαπημένες σας εορταστικές χαρτοπετσέτες κοκτέιλ και ναι, ήρθε η ώρα να βγάλετε αυτό το κάλυμμα μπουκαλιού κρασιού εμπνευσμένο από τον Άγιο Βασίλη που κρύβεται από την περασμένη σεζόν.

7. Η τραπεζαρία

Αγαπάμε ένα κεντρικό διακοσμημένο τραπέζι φαγητού για όλη την εορταστική περίοδο, με χριστουγεννιάτικο τραπεζομάντηλο, σερβίτσια και σουπλά!

 8. Η πόρτα

Στολίζοντας την εξώπορτα, δηλώνετε αμέσως ότι είστε άνθρωποι των Χριστουγέννων. Προσθέστε ένα στεφάνι που ταιριάζει στη διακοσμητική σας προσωπικότητα, γεμίστε τις ζαρντινιέρες με αλεξανδρινά και ντύστε το κιγκλίδωμα της βεράντας ή τη χειρολαβή με μια στιβαρή γιρλάντα που θα διαρκέσει τους χειμερινούς μήνες.

9. Το σαλόνι

Το σαλόνι μπορεί να είναι το παραδοσιακό σημείο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά μην αφήσετε αυτό να είναι η μόνη εορταστική έκρηξη. Σκεφτείτε επίσης να προσθέσετε μερικές πινελιές σε όλο το δωμάτιο. Αν έχετε τζάκι, μια γιρλάντα και οι κάλτσες είναι κλασικές. Για άλλες λιγότερο εμφανείς ζωηρές πινελιές, έχετε ένα δίσκο με χριστουγεννιάτικες κάρτες, ένα δοχείο γεμάτο με εσπεριδοειδή ή ένα μπολ με γυαλιστερά και αστραφτερά στολίδια. Κρατήστε τα δώρα κάτω από το δέντρο και να έχετε πάντα ξύλα για το τζάκι.

 10. Οι κρεβατοκάμαρες

Μην αφήσετε το πνεύμα των γιορτών να σταματήσει στους κοινόχρηστους χώρους. Μπορεί να είναι κάτι μικρό στο κομοδίνο, όπως επιτραπέζια δεντράκια, μία μίνι γιρλάντα στον καθρέφτη. Αγαπάμε επίσης ένα εποχιακά εμπνευσμένο ριχτάρι.

 11. Τα παράθυρα

Δεν μπορούμε να παραμελήσουμε τα παράθυρα. Τα εσωτερικά στεφάνια επιτρέπουν περισσότερη δημιουργικότητα με εξαρτήματα που μπορεί να μην διαρκέσουν όλη τη σεζόν έξω. Όχι άλλο πράσινο; Μπολάκια με φωτάκια ή κεριά που ανάβουν με μπαταρίες – σε καμία περίπτωση αληθινή φλόγα – σε ένα περβάζι παραθύρου προσθέτουν μια ωραία λάμψη.

healthstories.