Επικαιρότητα:

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν μαγειρεύετε μοσχαράκι κατσαρόλας

28 Ιαν. 2023 - 09:47 | Χρήσιμες συμβουλές
Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν μαγειρεύετε μοσχαράκι κατσαρόλας

Το κοκκινιστό μοσχαράκι στην κατσαρόλα είναι ένα από τα αγαπημένα μας Κυριακάτικα μαμαδίστικα φαγητά. Όμως υπάρχουν μερικά κλασικά λάθη που κάνουμε όταν το μαγειρεύουμε. Μάθετε ποια είναι αυτά για να τα αποφεύγετε και πώς θα κάνετε το κρέας σας ακόμη πιο τρυφερό. 

Χρησιμοποιείτε λάθος κομμάτι κρέατος
Για το μοσχαράκι κατσαρόλας δεν χρειαζόμαστε ακριβές κοπές κρέατος, όπως το φιλέτο, που με το μαγείρεμα θα γίνει σκληρό, αλλά πιο οικονομικά μέρη του μοσχαριού, όπως η ελιά ή η σπάλα, που θα γίνουν πολύ τρυφερά.

Δεν τσιγαρίζετε το κρέας
Μην βάζετε το κρέας ωμό στην κατσαρόλα με τα υγρά και περιμένετε να έχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα. Το τσιγάρισμα του κρέατος είναι ένα απαραίτητο βήμα για να κάνετε ένα εξαιρετικό μοσχαράκι κατσαρόλας. Είναι το σημείο που αρχίζει να έχει τη βαθιά, γεμάτη γεύση του. Γι’ αυτό αφήστε τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές και θα ανταμειφθείτε από το αποτέλεσμα.

Βάζετε τα λαχανικά πολύ νωρίς
Τα λαχανικά μαγειρεύονται σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα από το μοσχάρι, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τα προσθέτουμε την ίδια ώρα στην κατσαρόλα. Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες και τα υπόλοιπα λαχανικά της συνταγής στα μισά του μαγειρέματος. Αν πάλι, σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ευαίσθητα λαχανικά, όπως αρακά, ρίξτε τον στην κατσαρόλα λίγα μόνο λεπτά πριν αφαιρέσετε το φαγητό από τη φωτιά.

 
Δεν μαγειρεύετε το φαγητό όσο χρόνο χρειάζεται
Ο πιο σημαντικός κανόνας για να κάνετε το μοσχαράκι της κατσαρόλας σας πιο τρυφερό είναι να το μαγειρεύετε για πολύ ώρα. Αν θέλετε το κρέας να γίνει πολύ μαλακό, θα το μαγειρέψετε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον δύο ώρες.

Σερβίρετε το μοσχαράκι σας μόνο του
Μην σερβίρετε το μοσχαράκι κατσαρόλας χωρίς συνοδευτικό. Του ταιριάζουν μια μπαγκέτα ψωμί ή ζυμαρικά.

olivemagazine