Επικαιρότητα:

Ξύδι το θαυματουργό – Τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα

02 Φεβ. 2023 - 16:30 | Χρήσιμες συμβουλές
Ξύδι το θαυματουργό – Τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα

Αν ψάχνετε πώς να αποφύγετε τα χημικά απορρυπαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο τότε η λύση είναι στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Το ξύδι έχει μοναδικές καθαριστικές ιδιότητες, καθώς διαλύει τα άλατα αλλά και τα λίπη και επιπλέον έχει αντιμικροβιακή δράση.

Έτσι μπορεί να αντικαταστήσει πολλά από τα χημικά καθαριστικά που χρησιμοποιούμε τόσο στην κουζίνα όσο και στο μπάνιο.

Ξύδι: 5+1 τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα
Αφαιρεί τα άλατα: Μπορείτε να ρίξετε ξύδι σε όποια επιφάνεια έχει άλατα, είτε είναι βρύση, είτε νεροχύτης, μπαταρίες μπάνιου, ή είδη υγιεινής. Αφήστε το να δράσει για μία ώρα και έπειτα ξεβγάλτε με νερό. Η λάμψη θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

2. Αφαιρεί τις μυρωδιές: Αν το ψυγείο σας μυρίζει άσχημα, βάλτε ένα φλυτζάνι με ξύδι και αφήστε το όλη τη νύχτα. Το πρωί το ξύδι θα έχει εξαφανίσει τις άσχημες μυρωδιές.

3. Αφαιρεί τα λίπη: Εάν όταν πλένετε τα πιάτα δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε τα λίπη τότε δοκιμάστε να ρίξετε ξύδι στο σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να ρίξετε ξύδι σε ταψιά και κατσαρόλες και αφού αφήσετε λίγα λεπτά για να δράσει, στη συνέχεια να τα πλύνετε.

4. Έξτρα λάμψη στο πλυντήριο πιάτων: Πριν βάλετε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων ρίξτε μέσα ξύδι (σαν να ψεκάζετε). Μόλις η πλύση ολοκληρωθεί, εκτός από τα καθαρά πιάτα και τα σκεύη σας, θα έχει λάμψει και το εσωτερικό του πλυντηρίου.

5. Σφουγγάρισμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξύδι για να σφουγγαρίσετε το σπίτι και το μπαλκόνι σε περίπτωση που έχετε πλακάκια. Μέσα στον κουβά ρίξτε αρκετό ζεστό νερό και ένα φλυτζάνι ξύδι.

6. Τζάμια: Χρησιμοποιήστε το αραιωμένο μέσα σε χλιαρό νερό για να καθαρίσετε τα τζάμια στα παράθυρα του σπιτιού σας.

Δοκιμάζοντας τις παραπάνω πρακτικές, δεν συνεισφέρετε μόνο οικολογικά στο περιβάλλον αλλά κάνετε και εξοικονόμηση χρημάτων αφού τα απορρυπαντικά έχουν αρκετά υψηλό κόστος.