Επικαιρότητα:

Τι να κάνετε για να μην ξεθωριάζουν τα τζιν σας

20 Απρ. 2023 - 21:20 | Χρήσιμες συμβουλές
Τι να κάνετε για να μην ξεθωριάζουν τα τζιν σας

Mόλις αποκτήσατε το αγαπημένο σας τζιν και φοβάστε να το πλύνετε για να μην ξεθωριάσει; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί υπάρχει τρόπος να το διατηρήσετε σαν καινούργιο για πολύ καιρό ακόμα. 

Είναι γεγονός ότι τα τζιν -και ειδικά τα σκουρόχρωμα- όσο περισσότερο πλένονται τόσο περισσότερο χάνουν το χρώμα τους. Αν και οι ειδικοί της μόδας προτείνουν ότι η καλύτερη λύση για να τα προστατέψετε από τον αποχρωματισμό είναι να μην τα πλένετε καθόλου, εμείς σας παρουσιάζουμε μια πιο ρεαλιστική εναλλακτική για να διατηρήσετε το χρώμα τους ζωντανό και φρέσκο χωρίς να πάρετε τον όρκο της... απλυσιάς.

Τι πρέπει να κάνετε; Φροντίστε να το μουλιάσετε για μισή ώρα σε 5 λίτρα νερό τα οποία προηγουμένως έχετε διαλύσει 60 γραμμάρια ξίδι. Αφήστε το τζιν σας να στεγνώσει και, έπειτα, ξεπλύνετέ το καλά χωρίς, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε κάποιο απορρυπαντικό. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, το ξίδι λειτουργεί ως σταθεροποιητής χρωμάτων, θωρακίζει το χρώμα κι έτσι εμποδίζει το ξεθώριασμα.

Αν πάλι θέλετε να προστατέψετε το χρώμα ενός παλιού μαύρου αγαπημένου τζιν, δεν έχετε παρά να το βουτήξετε σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, διαλύστε σε αυτήν ένα φακελάκι τσάι και αφήσετε το ρούχο να μουλιάσει σε αυτό το διάλυμα για 45 λεπτά. Τέλος, στύψτε καλά το τζιν σας και απλώστε το να στεγνώσει χωρίς να το ξεπλύνετε καθόλου. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα βάλετε στοπ στο ξεθώριασμα του παλιού τζιν σας, αλλά θα δείτε το χρώμα του να ξαναζωντανεύει!

spirossoulis.com