Επικαιρότητα:

Κουνούπια: Τρόποι για να τα κρατήσεις μακριά σου, χωρίς χημικά

11 Ιουν. 2023 - 18:28 | Χρήσιμες συμβουλές
Κουνούπια: Τρόποι για να τα κρατήσεις μακριά σου, χωρίς χημικά

Κουνούπια: Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι όχι-και-τόσο αγαπημένοι ιπτάμενοι φίλοι κάνουν αισθητή την εμφάνιση τους. Και δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να χαλάσει μία όμορφη βραδιά στο μπαλκόνι ή σε ένα θερινό σινεμά, από ένα σμήνος κουνουπιών που σου κάνει επιδρομή! Αν και υπάρχουν πολλά προϊόντα, συνήθως υπόσχονται επίσης πολλά χωρίς αποτέλεσμα. Δοκίμασε κάποια από αυτές τις 4 βιολογικές, χωρίς χημικά, μεθόδους που σου προτείνουμε και οι μόνοι επισκέπτες στο μπαλκόνι σου θα είναι αυτοί που εσύ κάλεσες.

Φόρεσε ανοιχτόχρωμα ρούχα
Η ανατολή και η δύση του ηλίου αποτελούν τις ώρες που τα κουνούπια αναζητούν... τροφή. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να κλείνεσαι μέσα στο σπίτι. Τα σκουρόχρωμα ρούχα ξεχωρίζουν τη στιγμή που τα κουνούπια ψάχνουν για "καλές πηγές” να τραφούν, σε αντίθεση με τα ανοιχτού χρώματος ρούχα που τους φαίνονται λιγότερο ελκυστικά, αφού αναζητούν χρώματα που είναι σε αντίθεση με τη γραμμή του ορίζοντα. Μάλλον υπάρχει ένας ακόμα καλός λόγος να αγοράσεις ένα καινούριο λευκό φόρεμα φέτος. Σημειωτέον: Η λύση αυτή δεν είναι πανάκεια, αλλά μπορεί μέσα σε όλα να βοηθήσει!

 "Περικύκλωσε" τον εαυτό σου με λεβάντα
Αυτό το αρωματικό φυτό κάνει τριπλό καλό αποκρούοντας τα κουνούπια, τα λεπιδόπτερα αλλά και τις μύγες. Φύτεψε λεβάντες περιμετρικά της αυλής σου ή βάλε ένα δυο γλαστράκια πάνω στο τραπέζι της βεράντας ή μπροστά στα ανοίγματα του σπιτιού, ώστε το άρωμα να παραμένει στον αέρα. Για πιο ισχυρή άμυνα τρίψε φύλλα λεβάντας στο δέρμα σου ή χρησιμοποίησε αιθέριο έλαιο λεβάντας αντί για κάποιο εντομοαπωθητικό σπρέι. Επιπλέον, η λεβάντα αποκρύπτει τα φυσικά αρώματα του σώματός σου- κάτι που προσελκύει τα κουνούπια από την αρχή.

Φάε περισσότερο σκόρδο
Ώρα για τζατζίκι!!! Το έλαιο του σκόρδου το οποίο απελευθερώνεται από τους πόρους σου αμέσως αφού το καταναλώσεις λειτουργεί σαν ένα φράγμα ανάμεσα στις μυρωδιές του δέρματός σου και τα κουνούπια. Αλλά χρειάζεται προσοχή, καθώς ταυτόχρονα μπορεί να απωθήσει φίλους και συγγενείς!

Φύσηξε μακριά τα κουνούπια
Θα έχεις ακούσει ότι το νερό προσελκύει τα κουνούπια. Αλλά γνώριζες ότι ο αέρας τα απομακρύνει; Ακόμα και ένα ελαφρύ αεράκι δυσκολεύει τα κουνούπια να πετάξουν. Αν, όμως, το βράδυ που θέλεις να καλέσεις τους φίλους σου στο μπαλκόνι δεν φυσάει καθόλου, μπορείς να τοποθετήσεις έναν ανεμιστήρα στο μπαλκόνι και να κατευθύνεις τον αέρα προς το πάτωμα, αφού αυτά τα παράσιτα συνηθίζουν να πετούν χαμηλά στο έδαφος, ώστε να αποφεύγουν τον αέρα.

Shape.gr