Επικαιρότητα:

Έξι πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο

13 Απρ. 2024 - 10:33 | Χρήσιμες συμβουλές
Έξι πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο

Με ποιο τρόπο βάζετε πλυντήριο; Τι κάνετε; Αδειάζετε το καλάθι με τα άπλυτα, χωρίζετε τα χρωματιστά από τα λευκά και τα μαύρα και έπειτα προγραμματίζετε τις πλύσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν 6 πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν με αποτέλεσμα να καταστρέφουν τα ρούχα τους.

Τι να κάνετε πριν πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο

Να κλείνετε τα φερμουάρ

Αντί να βάλετε τις ζακέτες και τα φούτερ στο πλυντήριο με ανοιχτά τα φερμουάρ, κλείστε τα και έπειτα βάλτε τα στον κάδο του πλυντηρίου.

Αδειάστε τις τσέπες

Μπορεί να πιστεύετε ότι οι τσέπες και δη των παιδιών δεν έχουν τίποτε μέσα, άρα δεν υπάρχει και λόγος να τις ελέγξετε, όμως στην πραγματικότητα τα παιδιά εκεί μέσα κρύβουν και φυλάσσουν πολλά πράγματα. Χαρτάκια, φύλλα, χαλικάκια.

Γυρίστε τα μπλουζάκια από την ανάποδη

Τα μπλουζάκια που έχουν στάμπες (μακρυμάνικα & κοντομάνικα) θα πρέπει να τα γυρίζετε από την ανάποδη για να τα πλύνετε, ώστε να μην καταστραφούν.

«Ανοίξτε» τις κάλτσες από την καλή

Δεν είναι λίγες οι φορές που πετάμε κάλτσες και καλτσάκια στο πλυντήριο είτε από την ανάποδη, είτε έτσι όπως τις βγάζουμε και μοιάζουν με μπάλες. Για να πλυθούν σωστά θα πρέπει να «ανοίγετε» τις κάλτσες και να τις βάζετε στο πλυντήριο από την καλή και όχι από την ανάποδη πλευρά.

Βάλτε τα σουτιέν και τα εσώρουχα σε διχτάκι

Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των σουτιέν σας θα πρέπει να τα βάζετε να πλυθούν μέσα σε διχτάκι. Πάντα να κουμπώνετε τα κουμπώματα πριν τα βάλετε στο δίχτυ.

Στο δίχτυ επίσης πρέπει να βάζετε και τα ευαίσθητα εσώρουχα. Τα βαμβακερά μπορείτε να τα βάλετε να πλυθούν κανονικά στον κάδο πλυντηρίου.

Απορρυπαντικό και μαλακτικό

Πριν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο ρίξτε στον κάδο την κάψουλα με το απορρυπαντικό και το ενισχυτικό αρώματος σε μικροκάψουλες - αν χρησιμοποιείτε. Διαφορετικά βάλτε στις θήκες του πλυντηρίου το απορρυπαντικό και το μαλακτικό ρούχων, όπως κάνετε συνήθως.

πηγή: mothersblog.gr