Λευκάδα: Καταπράσινο νησί με πρόσβαση…οδικώς

28 Σεπ. 2012 - 09:34 | Ταξίδια

Αν την επισκέπτεσαι για πρώτη φορά, περνώντας την γέφυρα που μετακινείται -σταυροδρόμι μεταξύ ξηράς και θάλασσας-, νιώθεις περίεργα. Νησί χωρίς καράβι, με πρόσβαση…οδικώς.

Στη Λευκάδα, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, είναι βέβαια,  πολλοί και οι θαλασσινοί ταξιδιώτες που αράζουν με ιστιοφόρα στις μαρίνες του νησιού.

Όμορφη η πόλη, καλοχτισμένη, πλακόστρωτα ιστορικά σοκάκια, πολλά μαγαζιά για να πάρεις ότι θέλεις, κόσμος, χαρά και ζωντάνια, μέρα νύχτα.

Η Λευκάδα είναι κατάφυτη και περιβάλλεται από μικρά καταπράσινα νησάκια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ωνάσης διάλεξε ένα από αυτά.

Οι πολυβραβευμένες, ονομαστές παραλίες της με τις απίστευτες αμμουδιές στο Ιόνιο, κόβουν την ανάσα. Η θέα με τα δέντρα να φτάνουν μέχρι τα γαλαζοπράσινα νερά, είναι απαράμιλλης ομορφιάς.

Η διαμονή για όλα τα γούστα. Από τα πολύ προσεγμένα ξενοδοχεία της πόλης μέχρι πολυτελέστατες βίλες.

Το φαγητό σίγουρα ξεκινάει με τα «προϊόντα» της θάλασσας, αλλά δεν λείπουν τα ντόπια κρέατα και οι παραδοσιακές γεύσεις.

Η διασκέδαση έντονη! Όλο το νησί μια παρέα. Από το πρωί στα beach bars ή στα μικρά μπαράκια των χωριών, καλό κρασί σε ταβερνάκια και κατάληξη μέσα στην πόλη με boozing μέχρι το πρωί.

Είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάμε στην Λευκάδα όχι μόνο για την ομορφιά της αλλά και για τους ανθρώπους της που η εξυπηρέτηση και η φιλικότητά τους, την κάνει ακόμη πιο ελκυστική.