Επικαιρότητα:

Οι 5 οικονομικοί προορισμοί στο εξωτερικό για την αργία του Αγίου Πνεύματος

05 Ιουν. 2014 - 09:59 | Ταξίδια

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας να ταξιδέψτε εκτός Ελλάδος. Aν θέλετε να ζήσετε μαγικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, χωρίς να σας κοστίσει ο κούκος αηδόνι το clickatlife.gr σας προτείνει κάποιους μαγικούς και ταυτόχρονα οικονομικούς προορισμούς!


Bελιγράδι

To μάτι σας θα «χορτάσει» χρώματα, φύση και σίγουρα θα σας γοητεύσουν οι αντιθέσεις της. Τώρα μάλιστα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτελεί καθημερινά ένα δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Σόφια και ένα δρομολόγιο προς Σκόπια και Βελιγράδι, είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε το Βελιγράδι.
Λευκή Πόλη σημαίνει στα σερβικά το όνομά της πόλης. Knez Michailova λέγεται η εμπορική αρτηρία του Βελιγραδίου, που αξίζει να  θα δείτε. Είναι ο  «ευρωπαϊκός» πεζόδρομος της πόλης και βαφτίστηκε έτσι προς τιμήν του Πρίγκιπα Μιχαήλ. Στην Πλατεία Trg Republike «χτυπάει η καρδιά των τεχνών» στη πόλη. Δεξιά κι αριστερά της Πλατείας θα δείτε το Εθνικό Μουσείο, που φιλοξενεί μια ανεκτίμητη συλλογή ιστορικών κειμηλίων και το Εθνικό Θέατρο.


Σόφια


Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων. Είναι  μια πόλη που πρέπει να την περπατήσετε. Ολο σχεδόν το ιστορικό κέντρο είναι ένας μεγάλος πεζόδρομος, σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί κάποιος να επισκεφθεί όλα τα αξιοθέατα περπατώντας. Τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία και μουσεία βρίσκονται ανάμεσα στις πλατείες Sveta Nedelya, Aleksandar Battenberg, Largo και Narodno Sabranie, καθώς και στην λεωφόρο Tsar Osvoboditel. Οι λεωφόροι Vitosha και Stamboliski είναι οι κύριοι εμπορικοί δρόμοι της πόλης.
Ξεκινήστε την περιήγηση σας από την κεντρική πλατεία Sveta Nedelya, που παλιότερα ονομαζόταν πλατεία Lenin. Ο ανδριάντας του Ρώσου ηγέτη έχει αντικατασταθεί από το άγαλμα της Σοφίας, το σύμβολο της πόλης.

Πράγα

Η γενέτειρα του Κάφκα, της «βελούδινης επανάστασης» και της τζαζ είναι μια πόλη που σίγουρα θα αργήσετε να ξεχάσετε. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον  πύργο της Πυρίτιδας, που υψώνεται στο κέντρο της πόλης! Ξεκινώντας την περιπλάνησή σας στην πόλη απαριθμήστε τα πολλά και σημαντικά μνημεία, όπου ανάμεσά τους συγκαταλέγεται η Stare Miasto, η παλιά πόλη με την υπέροχη αγορά.
Περπατήστε στη Mala Strana, μια παλιά, αλλά χαρακτηριστική συνοικία με λιθόστρωτα δρομάκια, παλιά αρχοντικά, που έχουν επιμελώς αναστηλωθεί και εντυπωσιακές γέφυρες, που τραβούν αμέσως την προσοχή των επισκεπτών και τους κάνουν να νιώθουν, ότι ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο.

Κωνσταντινούπολη

Το απόλυτο «χωνευτήρι» πολιτισμών συνδυάζει κοσμοπολιτισμό, πολυπολιτισμικότητα και χαμηλές τιμές. Φυσικά και θα πρέπει να δείτε από κοντά την Αγία Σοφία. Είναι must για εμάς τους Έλληνες, για ευνόητους λόγους. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα αρχιτεκτονήματα παγκοσμίως, σύμβολο του χριστιανισμού, το οποίο μετατράπηκε σε τέμενος και πλέον λειτουργεί ως μουσείο. Παρότι σώζονται ελάχιστα από τα εκπληκτικά ψηφιδωτά του 9ου αιώνα, ο επιβλητικός τρούλος του προκαλεί δέος στον επισκέπτη.
Δείτε από κοντά τη γέφυρα του Γαλατά που είναι μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες στον κόσμο και περιλαμβάνει μάλιστα και σιδηροδρομική γραμμή; Το μήκος της είναι 490 μέτρα και το πλάτος της 42 και περιλαμβάνει ένα άνοιγμα στο μεσαίο τμήμα της, το οποίο επιτρέπει τη διέλευση των πλοίων. Κάτω από τη γέφυρα υπάρχουν γραφικά café και εστιατόρια, απ’ όπου μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα και να διασκεδάσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Βουδαπέστη

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, ψηφίστηκε από το Forbes ως μια από τις πιο ειδυλλιακές πόλεις για να ζει κανείς και ως η ενάτη πιο όμορφη πόλη του κόσμου, σύμφωνα με το UCityGuides.
Το «διαμάντι του Δούναβη» όπως ονομάζεται, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και συχνά αποκαλείται «Παρίσι της Ανατολής». Απολαύστε το καφεδάκι σας, μια ανάσα από τα κύματα του Δούναβη, ατενίζοντας  τα ποταμόπλοια προχωρώντας κατά μήκος της Πέστης.