Λονδίνο και Παρίσι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στην Ευρώπη

24 Ιουλ. 2014 - 17:17 | Ταξίδια

Tο Βερολίνο είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τουριστικά πόλη στην Ευρώπη, ενώ το Λονδίνο και το Παρίσι παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων των επισκεπτών της ηπείρου.

Αύξηση 8,2% στις διανυκτερεύσεις τουριστών κατέγραψε το Βερολίνο το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του European Cities Marketing (ECM) που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Το ποσοστό αντιστοιχεί σε δύο εκατομμύρια περισσότερες διανυκτερεύσεις από ό,τι το 2012, με τον συνολικό αριθμό να υπερβαίνει τα 26 εκατομμύρια, που φέρνει την γερμανική πρωτεύουσα στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά. Δημοφιλέστεροι αστικοί προορισμοί στην Ευρώπη παραμένουν το Λονδίνο, με σχεδόν 54 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και αύξηση κατά 3,3%, ενώ ακολουθεί το Παρίσι, με 36 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και μείωση κατά 0,6%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ρώμη και ακολουθούν η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη, η Πράγα, η Κωνσταντινούπολη, η Βιέννη, το Μόναχο, το Αμβούργο, το 'Άμστερνταμ, η Στοκχόλμη, το Μιλάνο και το Δουβλίνο. Ελληνική πόλη δεν συμπεριλαμβάνεται στις μετρήσεις.