Επικαιρότητα:

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό, η πιο φθηνή λύση!

02 Αυγ. 2014 - 10:39 | Ταξίδια

Οι διακοπές με σκάφος είναι μία εξαιρετική εναλλακτική ιδέα των παραδοσιακών διακοπών σε δωμάτια ξενοδοχείων. Μπορούν να είναι οι ιδανικές διακοπές για την οικογένεια, παρέες φίλων αλλά και ρομαντικές διακοπές ζευγαριών.

Είναι ξεπερασμένη πια η άποψη ότι το συγκεκριμένο είδος διακοπών είναι μόνο για ιστϊοπλόους ή για άτομα που είναι πρόθυμα να ξοδέψουν πολλά. Ζούμε στην Ελλάδα, ταξιδεύουμε στα πανέμορφα πελάγη του Αιγαίου και του Ιονίου και ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε νέες ιδέες και να στραφούμε σε άλλες λύσεις πέρα από το μονοπώλιο των ακτοπλοϊκών γραμμών που αρχίζουν και εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που θέλουν να επισκεφτούν τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας αλλά και πολλές φορές των κερδοσκόπων ξενοδόχων. Πρέπει να αναφέρουμε για να μπορέσετε να υπολογίσετε την οικονομική διαφορα πως θα γλύτωσετε και τα κόστη - πέρα από τα πλοία και των δωματίων - ενοικίασης αυτοκινήτου ή μηχανής αλλά και τα κόστη των εστιατορίων.

Στην πραγματικότητα οι διακοπές με σκάφος μπορούν να είναι και πιο οικονομικές εάν σκεφτούμε πόσο έχουν «ξεφύγει» οι τιμές για ένα ζευγάρι ή μία οικογένεια με αυτοκίνητο στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το ελάχιστο ποσό των 70 ευρώ σε ένα δίκλινο δωμάτιο σε ένα δημοφιλές νησί. Στην περίπτωση της ενοικίασης οποιουδήποτε τύπου σκάφους θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε όχο μόνο ένα νησί αλλά πολλά χωρίς να υπάρχουν φυσικά έξτρα χρεώσεις. Με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού μπορείς σε μία εβδομάδα να «πατήσεις» πόδι σε 5 διαφορετικά νησιά, να ξυπνάς καθημερινά σε νέα μέρη και να κολυμπάς σε παραλίες, άγνωστες και μη. Με άλλα λόγια το πέλαγος είναι δικό σας και οι επιλογές πολλές.

Ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος των έξι ατόμων είναι σαν ένα πλωτό διαμέρισμα με 3 υπνοδωμάτια/καμπίνες, ένα μεγάλο χώρο για σαλόνι και μία ευρύχωρη κουζίνα κανονικού μεγέθους. Σκεφτείτε τα καθημερινά σας γεύματα, μαγειρεμένα από εσάς, πάνω στο σκάφος, κάτω από τα αστέρια και πάντα δίπλα στη θάλασσα. Επίσης υπάρχει εξωτερικό σαλόνι όπου βρίσκεται το τιμόνι που σε προστατεύει από τον ήλιο και αρκετός χώρος μπροστά στο σκάφος για ηλιοθεραπεία. Τέλος, μόνιμη και μαγευτική θέα στη θάλασσα και στα νησιά. Αξία ανεκτίμητη!

Εμείς ανακαλύψαμε για εσάς αλλά και για εμάς τώρα που κανονίζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές την Incrediblue, μία βραβευμένη start up εταιρία η οποία ξεκίνησε τη δράση της το 2012 και από τότε προχωράει στο χώρο των διακοπών με σκάφος πολύ δυναμικά. Ο σκοπός της εταιρίας είναι να μετατρέψει την εμπειρία των διακοπών με σκάφος σε μία εμεπιρία που μπορεί να απευθυνθεί σε όλους. Και αυτό το πραγματοποιεί δημιουργώντας μία κοινότητα, στο διαδίκτυο, μεταξύ των ενδιαφερόμενων πελατών και των ιδιοκτητών με σκάφη. Μία βραβευμένη διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών, η οποία συνδέει άμεσα ιδιοκτήτες σκαφών με ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρονται για ενοικίαση ιστιοπλοϊκού ή μηχανοκίνητου σκάφους. Αυτό τί σημαίνει; Ότι υπάρχει έλεγχος, υπάρχει αξιολόγηση και υπάρχει ασφάλεια.

Αυτή η απλή ιδέα, πάντα οι καλύτερες ιδέες «γεννιούνται» από μία απλή ανάγκη,  έχει κατακτήσει τη φαντασία των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν διακοπές σε όλο τον κόσμο. Η Incrediblue, με διεθνείς πλέον επενδυτές, έχει βάσεις σε 330 πόλεις σε 30 περίπου χώρες, κάτι που αποδεικνύει την ζήτηση στην αγορά για έναν ασφαλή και οικονομικά προσιτό τρόπο για διακοπές στη θάλασσα πάνω στα κύματα, με την κυριολεκτική της έννοια. Οι πιο κοινές επιλογές διαδρομών είναι από την Αθήνα στις κάτασπρες Κυκλάδες ή στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Από τον Βόλο στις Σποράδες. Από τη Λευκάδα στους Πάξους και την Κέρκυρα ή την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, θα πρέπει να αναφέρουμε και κάποιες τιμές. Ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με την παραπάνω περιγραφή κοστίζει από 20 ευρώ την ημέρα ανά άτομο για αυτούς που έχουν ήδη δίπλωμα ενώ για αυτούς που δεν έχουν, η τιμή κυμαίνεται στα 35 ευρώ την ημέρα ανά άτομο, καθώς θα υπάρχει και ο skipper, καπετάνιος στην καθημερινή γλώσσα, ο οποίος είναι συνεργάτης της εταιρίας ενοικίασης σκαφών. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αντώνης Φιοράκης, ιδρυτής της Incrediblue, μας είπε « Ο καπετάνιος δεν θα είναι μέσα στα πόδια σας. Έχει εκπαιδευτεί να είναι διακριτικός και να κάνει μόνο καλά τη δουλειά του, η οποία είναι να σας «πλεύσει» στους πανέμορφους προορισμούς που έχετε διαλέξει» Τα κάυσιμα για μία εβδομάδα διακοπών σε ένα τέτοιο σκάφος κοστίζουν περίπου 100 – 150 ευρώ, οπότε σε μία παρέα των 6 ατόμων το τελικό κόστος των καυσίμων είναι μηδαμινό.

Ο Κος Φιοράκης προσθέτει: «Υπάρχουν πολλοί τύποι σκαφών και πολλές επιλογές, από μικρές βάρκες για ψάρεμα, μικρά σκάφη που δεν απαιτούν δίπλωμα και είναι ιδανικά για βόλτες από παραλία σε παραλία αντί για ένα μηχανάκι, ιστιοπλοικά σκάφη, καταμαράν με άνετους χώρους, φουσκωτά σκάφη, μηχανοκίνητα σκάφη (τα λεγόμενα κρις-κραφτ) και μεγάλα γιώτ. »
Εν κατακλείδι, η Incrediblue προσφέρει την επιλογή για ξέγνοιαστες και μοναδικές διακοπές εν πλώ, που προσαρμόζονται στον προϋπολογισμό και τις ανάγκες του ταξιδιώτη.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το https://www.incrediblue.com/el