Επικαιρότητα:

Μήλος: Το πανέμορφο νησί για τους ερωτευμένους

13 Ιουλ. 2015 - 09:27 | Ταξίδια

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων, γνωστό από την αρχαιότητα, διάσημη για την Αφροδίτη της, που σήμερα βρίσκεται στο Λούβρο. Πλούσιο νησί σε μεταλλεύματα με ηφαιστειακά πετρώματα και το φυσικό ανάγλυφο που διακρίνει όλα τα κυκλαδονήσια.: Ήλιος – θάλασσα – πέτρα. Η Μήλος στις Δυτικές Κυκλάδες δεν θα λέγαμε ότι είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι. Η Μήλος είχε την τύχη χάρη στην ηφαιστειογενή της φύση να είναι γνωστή από τα προιστορικά χρόνια λόγω του Οψιδιανού, του πολύτιμου ορυκτού της εποχής του Λίθου και του Χαλκού.

Από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά με ιστορία στις καλλίγραμμες φιγούρες και ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Καλώς ήλθατε σε έναν κόσμο τελειότητας. Τα χωριά της Μήλου είναι η Πλάκα (η πρωτεύουσα του νησιού), ο Tριοβάσαλος, η Tρυπητή, τα Απολλωνία και ο Aδάμαντας. Ζωή και παραλία. Σχεδόν τα πάντα κινούνται γύρω από τις μοναδικές αμμουδιές του νησιού που φαίνεται να ενώνουν όλες τις διαφορετικές φυλές των επισκεπτών. 

ΚΟΛΥΜΠΙ

Το νησί με περισσότερες από 75 παραλίες . Η Μήλος «έχει καταπληκτικές παραλίες» - αυτή είναι απάντηση σχεδόν όλων όταν τους ρωτάμε για τις παραλίες του νησιού. Στο νησί υπάρχουν πολλές παραλίες οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με θαλάσσιο μέσο μεταφοράς. Οι παραλίες Παπικίνου και Αχιβαδολίμνης σχηματίζουν το φυσικό λιμάνι του νησιού. 

Λευκό τοπίο στο Σαρακήνικο, σπηλιές στον Παπάφραγκα. Κλέφτικο με καΐκι.

Πολύχρωμο σκηνικό στη δημοφιλέστατη Φυριπλάκα και στο Τσιγκράδο.

Προτείνουμε Πλάθιενα, Φυροπόταμο, Μίτακα, Άγιο Κωνσταντίνο, Καλογριές για πιο cool μέχρι και ερημικές καταστάσεις.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Melian Boutique Hotel (Απολλωνία)

Σε μια εκπληκτική τοποθεσία στο πανέμορφο ψαροχώρι των Πολλωνίων. Πλαισιωμένο από ένα μαγευτικό νησιώτικο τοπίο, το ξενοδοχείο υπόσχεται να χαρίσει σε όλους τους επισκέπτες μια αξέχαστη διαμονή στο μαγευτικό αυτό νησί των Κυκλάδων. Με πολυτελή δωμάτια και σουίτες, το ξενοδοχείο Melian μπορεί να κάνει κάθε όνειρο πραγματικότητα: από έναν ρομαντικό μήνα του μέλιτος σε ένα πολυτελές περιβάλλον κοντά στη θάλασσα μέχρι μια συναρπαστική καλοκαιρινή απόδραση στο Αιγαίο για ερωτευμένα ζευγάρια.

 Miland Suites (Κόρφος, Αδάμας)

Εξαιρετικό σε όλα! Σε απόσταση 1,5χλμ. από την παραλία Παπικινού στον Αδάμαντα, το κυκλαδίτικου στιλ Miland Suites διαθέτει όλες τις ανέσεις που θα χρειαστείτε. Προσφέρει μοναδικά διακοσμημένες σουίτες με ευρύχωρο μπαλκόνι ή βεράντα. Με θέα στο απέραντο γαλάζιο!

ΦΑΓΗΤΟ

Αρμύρα, Απολλωνία, 22870/41015

Ψαροταβέρνα σε ευάερη αυλή με λιτή, καλόγουστη διακόσμηση. Ο σεφ, Αντώνης Βαμβούνης, αξιοποιεί δημιουργικά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και προτείνει νόστιμα και πρωτότυπα πιάτα όπως λουκουμάδες καλαμαριού με γλυκόξινη σάλτσα (φωτό), καρπάτσιο ψαριού ημέρας μαριναρισμένο σε μοσχολέμονο και φιλέτο μπαρμπουνιού με σάλτσα εσπεριδοειδών. Επιβάλλεται ένα γεύμα στην Αρμύρα!

Γιαλός, Απολλωνία, 22870/41208

Μοντέρνα ταβέρνα. Κουζίνα πρωτότυπη, σύγχρονη μεσογειακή, με αρκετά θαλασσινά πιάτα. Δοκιμάστε ταρτάρ γαρίδας με αυγά χελιδονόψαρου, τόνο tataki ελαφρά ψημένο με αρωματικά αλάτια και από κρεατικά την ταλιάτα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού. Λιστά κρασιών με περίπου 80 ετικέτες.

Αρχοντούλα, Πλάκα, 22870/21384

Σε κομβικό σημείο σε γραφικό σοκάκι. Ο χώρος (πρώην καφενείο της οικογένειας) έχει ιστορία εκατόν πενήντα ετών και η κ. Αρχοντούλα φρόντισε να διατηρηθεί το ύφος του. Το μενού κινείται μεταξύ κλασικών ντόπιων συνταγών και πιάτων πιο σύγχρονης αντίληψης, με την παράδοση να υπερέχει. Ξεχωρίζει το λουκούμι (αγριοκάτσικο στο φούρνο). Πολλοί μεζέδες, πιταράκια, γαριδομακαρονάδα, μπριάμ, ψαρονέφρι με μέλι.Ευχάριστα φιλική εξυπηρέτηση.

ΠΟΤΟ

Καλά beats, δυνατά ποτά. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τα Εν Πλω, Ουτοπία, Εργίνα, Χαμό, Αραγκόστα, Άκρη και Λεμπετίνα.

Tip - Απολαύστε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα από την Πλάκα, θα ερωτευτείτε και πάλι από την αρχή!