Γιορτινά Χριστούγεννα στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα

05 Δεκ. 2012 - 19:57 | Ταξίδια

Εξαιρετική αφορμή για χριστουγεννιάτικη εκδρομή δίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η επιτυχημένη διοργάνωση «Ο Μύλος των Ξωτικών» που λαμβάνει χώρα από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στα Τρίκαλα, στον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου». Στον Μύλο των Ξωτικών ο Άη Βασίλης και τα ξωτικά του παρουσιάζουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, σε έναν χώρο ζεστό, φιλόξενο, παραμυθένιο, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες χριστουγεννιάτικες γιορτές που διοργανώνονται σε πόλεις της βόρειας Ευρώπης.

Από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στον Μύλο των Ξωτικών λαμβάνουν χώρα διαδραστικά εργαστήρια: Το σπίτι του Άη Βασίλη, το εργοστάσιο Σοκολάτας, το κάστρο της Playmobil, το Ice House (με ζωγραφική προσώπου), η Παιχνιδοέκθεση της Plan Toys – Παιχνιδότοπος για ΑΜΕΑ, το ταχυδρομείο των Ξωτικών, το εργαστήρι Κατασκευών με θέμα «χτίζω τον Μύλο των Ξωτικών, η «Ανακύκλωση» Παιχνιδιών & Βιβλίων, ο παραδοσιακός Φούρνος του Μύλου, το Ζαχαρένιο Εργαστήρι, το Cine Ξωτικών.

Τι άλλο θα δείτε εκεί

Το Christmas fun park, όπου το σκηνικό του «Μύλου των Ξωτικών» και ολόκληρης της πόλης συμπληρώνεται με το αγαπημένο Καρουσέλ, το τεράστιο παγοδρόμιο, τα παιχνιδιάρικα τρενάκια, την πιο μεγάλη παγοτσουλήθρα, τις ζωηρές νερόμπαλες κλπ.

Το Christmas market
με αρώματα, χρώματα και γεύσεις από τη Μαγική Χριστουγεννιάτικη Αγορά τοπικών και επίκαιρων προϊόντων στα καλαίσθητα ξύλινα και θεματοποιημένα σπιτάκια της «πλατείας Γεύσης» και στην «Γλυκιά αγορά» του Μύλου.

Το Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας με την έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», που θα συναρπάσει τους μαθητές που θα το επισκεφθούν.

Το Christmas Fest όπου κάθε μέρα εκπλήξεις, καλλιτεχνικές δράσεις, συναυλίες και παιδικά δρώμενα θα είναι διαθέσιμα για τα παιδιά, με ελεύθερη είσοδο. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, μάλιστα, τραγούδησαν εκεί η Έλενα Παπαρίζου και οι Stavento, ενώ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου έχουν προγραμματιστεί πολλές ακόμα συναυλίες-εκπλήξεις.

Η είσοδος στον «Μύλο των Ξωτικών» είναι δωρεάν.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Τα Τρίκαλα

Στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων θα βρεθείτε μετά από διαδρομή περίπου 4 ωρών από την Αθήνα (328χλμ.). Ο «Μύλος των Ξωτικών» αποτελεί μία μόνο καλή αφορμή για να επισκεφθείτε την περιποιημένη ποδηλατούπολη. Τα «μόνιμα» αξιοθέατά της δεν είναι λίγα: Ο λόφος του προφήτη Ηλία, με το αρχαίο Φρούριο και το Ρολόι, η πολύ γραφική συνοικία «Βαρούσι» με τα παραδοσιακά αρχοντικά της, η εντυπωσιακή κεντρική γέφυρα πάνω από το ποτάμι, αλλά και το Κουρσούμ Τζαμί που αποτελεί σήμερα έργο προστατευόμενο από την Unesco, το Λαογραφικό Μουσείο, το Άγαλμα του Ασκληπιού με τον καταρράκτη.

Για την διαμονή σας στα Τρίκαλα μπορείτε να επιλέξετε είτε το πολυτελές Αετών Μέλαθρον, με τιμές που κυμαίνονται στα 110 ευρώ ανά διανυκτέρευση για ένα τρίκλινο με πρωινό, είτε το Αχχίλειον με τιμές περί τα 75 ευρώ για ένα τρίκλινο με πρωινό, ενώ πολύ κομψό είναι και το Gallery Art Hotel, με τιμές περί τα 85 ευρώ για ένα τρίκλινο με πρωινό. Εναλλακτικά, για να βάλετε ακόμα περισσότερο το εκδρομικό στοιχείο στην επίσκεψή σας εκεί, μπορείτε να μείνετε στην Καλαμπάκα, η οποία απέχει περί τα 20χλμ. από τα Τρίκαλα και να επισκεφθείτε και τα Μετέωρα. Ενδεικτικά, στα Hotel Kosta Famissi και Alsos House οι τιμές κυμαίνονται στα 60 ευρώ για ένα τρίκλινο με πρωινό.

Τέλος, ως προς τις γαστριμαργικές σας περιπλανήσεις στην περιοχή, ο δρόμος σίγουρα θα σας βγάλει στην περιοχή «παλιά Μανάβικα» όπου οι παλιές αποθήκες έχουν μετατραπεί σε εξαιρετικά μεζεδοπωλεία, μεταξύ των οποίων φιγουράρουν τα «Κατώγι» και «Μεζεδοκαμώματα». Τέλος, στον κεντρικό πεζόδρομο των Τρικάλων θα συναντήσετε όλες τις δημοφιλείς καφετέριες που το βράδυ μετατρέπονται σε μπαρ.

πηγή: mama365.gr