Επικαιρότητα:

Πέντε ψέματα που πρέπει να λέτε όταν ταξιδεύετε

23 Οκτ. 2016 - 11:00 | Ταξίδια
Πέντε ψέματα που πρέπει να λέτε όταν ταξιδεύετε

Όχι, δεν βρίσκομαι για πρώτη φορά εδώ

Αυτό το ψέμα μπορείτε να το πείτε σε διάφορες περιστάσεις κι έτσι να αποφύγετε δυσάρεστες εμπειρίες. Για παράδειγμα όταν μπείτε στο ταξί που θα σας μεταφέρει στον προορισμό σας από το αεροδρόμιο, συνήθως ο ταξιτζής ρωτάει αν είναι η πρώτη σας φορά στο συγκεκριμένο προορισμό. Αν και η απάντηση ναι θα σας βοηθούσε να εκμαιεύσετε αρκετές πληροφορίες για τον τόπο που επισκέπτεστε, ωστόσο αποφύγετέ την καθώς έτσι δεν θα σας εκμεταλλευτεί ο ταξιτζής και θα σας μεταφέρει απευθείας στον προορισμό σας, χωρίς να προσπαθήσει να σας κάνει κύκλους με σκοπό να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Το ίδιο μπορείτε να λέτε και στις συναναστροφές σας με διάφορους ντόπιους, κάθως έτσι δεν θα γίνετε εύκολος στόχος.

"Ναι, είμαι σε σχέση"

Το συγκεκριμένο ψέμα απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους. Αν ένας άντρας σας προσεγγίσει στο μπαρ που πίνετε το ποτό σας και αρχίζει να γίνεται ενοχλητικός, πείτε ότι έχετε φίλο και ότι από στιγμή σε στιγμή θα καταφτάσει. Μάλιστα, φροντίστε να έχετε μια φωτογραφία στο πορτοφόλι σας με κάποιον από τους φίλους σας, λίγο πιο τρυφερή, έτσι ώστε το ψέμα σας να γίνει ακόμη πιο πιστευτό και να αποφύγετε την παρενόχληση.

"Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα του ξενοδοχείου"

Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος δείχνει ιδαίτερο ενδιαφέρον στο να μάθει αρκετές πληροφορίες για εσάς, για το ποιος είστε, πού μένετε κλπ., φροντίστε να μην πέσετε στην παγίδα του, γιατί μάλλον το ενδιαφέρον του δεν είναι τόσο πηγαίο. Αποφύγετε, λοιπόν, να δώσετε πληροφορίες σχετικά με το πού μένετε, λέγοντας ότι δεν θυμάστε την ακριβή ονομασία του ξενοδοχείου σας και απαντώντας με γενικολογίες στις ερωτήσεις του.

"Δεν μιλάω αγγλικά"

Σε πολλές περιπτώσεις κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Αν προσποιηθείτε ότι δεν μιλάτε αγγλικά (ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα στην οποία σας απευθύνουν το λόγο) θα δείτε ότι όλο και λιγότεροι θα ασχολούνται μαζί σας, αποτρέποντας έτσι τα πολλά πολλά με ξένους

. "Ταξιδεύω με παρέα"

Το solo ταξίδι, πάντα ενέχει περισσότερους κινδύνους, όσο αγχωτικό κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο. Αν βρεθείτε, λοιπόν, σε κάποια άβολη περίσταση ή δεν θέλετε να δώσετε πολλές πληροφορίες μην διστάσετε να πείτε ότι ταξιδεύετε με παρέα, και απλώς παίρνετε λίγο το χρόνο σας για να εξερευνήσετε πράγματα που σας αρέσουν πολύ. Πηγή: www.greekguide.com