Οι τιμές στα χειμερινά θέρετρα της χώρας για τις ημέρες των εορτών

05 Δεκ. 2016 - 12:37 | Ταξίδια
Οι τιμές στα χειμερινά θέρετρα της χώρας για τις ημέρες των εορτών

Οσοι σκέφτεστε (και η τσέπη σας αντέχει) να πάρετε τα βουνά κατά τη διάρκεια των γιορτών σπεύσατε να κλείσετε δωμάτιο! Παρά την οικονομική κρίση και το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας, η «εορταστική» ζήτηση καταλυμάτων στους καθιερωμένους χειμερινούς προορισμούς βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις οι επαγγελματίες πάνε ολοταχώς για sold out, καθώς οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ήδη καλύπτουν το 80% των διαθέσιμων κλινών.

Οι εκπρόσωποι των κατά τόπους ξενοδοχειακών ενώσεων εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την έως τώρα πορεία των κρατήσεων για τις γιορτές και αισιοδοξούν ότι η πληρότητα θα πλησιάσει το 100%, εφόσον δεν προκύψει κάποια αρνητική έκπληξη στο πεδίο της οικονομίας.

Παράλληλα, παρακολουθούν με ενδιαφέρον το δελτίο... καιρού, ελπίζοντας ότι θα χιονίσει αρκετά ώστε να λειτουργήσουν πλήρως τα χιονοδρομικά κέντρα, που αποτελούν από μόνα τους πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Σε ό,τι αφορά το κόστος, τονίζουν ότι οι τιμές έχουν παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητες τα τελευταία χρόνια.

 ΑΡΑΧΟΒΑ

«Εως τώρα τα πράγματα πάνε πολύ καλά, με την πληρότητα γύρω στο 80% για τα Χριστούγεννα και στο 70% για την Πρωτοχρονιά, ενώ οι κρατήσεις αφορούν τουλάχιστον τρεις διανυκτερεύσεις» λέει για την Αράχοβα ο δήμαρχος και πρόεδρος της τοπικής ένωσης ξενοδόχων Γιάννης Γεωργακός. Το κόστος για ένα δίκλινο με πρωινό αρχίζει από τα 70 ευρώ τη βραδιά, ενώ μια μέση τιμή είναι γύρω στα 90 ευρώ.

 ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

«Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος υπήρξε πολύ έντονο ενδιαφέρον από νωρίς και γι' αυτό η πληρότητα είναι ήδη πολύ υψηλή, άνω του 80%. Πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα φτάσει το 100% σε όλη την ορεινή Αρκαδία» λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας Κωνσταντίνος Μαρινάκος. Οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν δυο τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό αρχίζουν από τα 50-60 ευρώ.

 ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Σε σταθερά υψηλά επίπεδα βρίσκεται η ζήτηση για καταλύματα στην Ευρυτανία κατά την εορταστική περίοδο. «Για τα Χριστούγεννα έχουμε σχεδόν γεμίσει, υπάρχει κίνηση και για τις άλλες ημερομηνίες και η πρόβλεψη είναι για 100% στο τέλος» αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεόδωρος Χονδρός. Οι κρατήσεις αφορούν τουλάχιστον τρεις διανυκτερεύσεις, με τις τιμές να αρχίζουν από τα 50-60 ευρώ τη βραδιά, με μέσο όρο τα 100-120 ευρώ.

 ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Θέμα χρόνου είναι να εξαντληθούν για τις γιορτές τα καταλύματα στα Τρίκαλα Κορινθίας, όπου έτσι κι αλλιώς η πληρότητα τα Σαββατοκύριακα αγγίζει το 100%. «Για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά είμαστε ήδη στο 90%, ενώ κάποια κενά υπάρχουν από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου, οπότε η πληρότητα βρίσκεται στο 80% προς το παρόν» αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης επαγγελματιών Νίκος Θεοδωράτος. Το κόστος για ένα δίκλινο με τζάκι και πρωινό αρχίζει από τα 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

 ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

«Εχουμε ξεπεράσει το 65% για τα Χριστούγεννα, πηγαίνουμε καλά Πρωτοχρονιά και Φώτα και υπολογίζουμε ότι η πληρότητα θα φτάσει το 85%-90%» δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Βλάχος. Τα καταλύματα της περιοχής προσφέρουν δωμάτια σε μεγάλο εύρος τιμών, που αρχίζουν από μόλις 30 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.

 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Αισιόδοξος για την εορταστική περίοδο εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς. «Οι πληρότητες είναι ακόμα χαμηλά, γύρω στο 60%-65%, αλλά οι τάση είναι ανοδική. Πέρυσι ξεπεράσαμε το 95% και φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος» λέει χαρακτηριστικά. Οι τιμές παραμένουν σταθερές εδώ και χρόνια, και αρχίζουν από τα 50-60 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό.

 ΦΛΩΡΙΝΑ

«Φαίνεται ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι έχουμε αρκετές κρατήσεις από νησιώτες όπως από την Κρήτη, τη Ρόδο και τη Μύκονο, που μάλιστα έρχονται για τουλάχιστον τέσσερις διανυκτερεύσεις» δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Φλώρινας Μιχάλης Παρλάνης. Ειδικά για τη Φλώρινα, όπου κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα οι περίφημες Φωτιές, οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα ήδη αγγίζουν το 85%. Το κόστος για ένα δίκλινο με πρωινό ξεκινά από τα 50 ευρώ τη βραδιά.

 ΠΗΛΙΟ

«Η πληρότητα στον ορεινό όγκο του Πηλίου για τις γιορτές είναι γύρω στο 75%-80%, ποσοστό πολύ ικανοποιητικό για την εποχή» σημειώνει ο γ.γ. της Ενωσης Ξενοδοχων Μαγνησίας Πάρις Κονιόρδος. Οπως αναφέρει, οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν τρεις τέσσερις διανυκτερεύσεις, ενώ τα ξενοδοχεία προβαίνουν σε πολλές προσφορές και πακέτα διακοπών. Το κόστος για ένα δίκλινο με πρωινό αρχίζει από τα 60 ευρώ τη βραδιά.

 ΤΡΙΚΑΛΑ

«Φέτος υπάρχει πολύ καλή ζήτηση και αυτή τη στιγμή η πληρότητα είναι γύρω στο 80%-85%» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τρικάλων Γιώργος Γκόγκος, που σημειώνει ότι η περιοχή φιλοξενεί τον δημοφιλή Μύλο των Ξωτικών και γενικότερα ενδείκνυται για χριστουγεννιάτικες διακοπές. Οι τιμές ποικίλλουν, με τον μέσο όρο για ένα δίκλινο με πρωινό να διαμορφώνεται στα 60-70 ευρώ.