Αξέχαστες οικογενειακές χειμερινές διακοπές

22 Ιαν. 2013 - 19:23 | Ταξίδια

Οι διακοπές με τα παιδιά, ειδικά κατά την διάρκεια του χειμώνα, μπορεί να ακούγονται τρομακτικό εγχείρημα: Τι θα κάνουν όλη την ημέρα; Θα καταφέρετε να ξεκουραστείτε; Πώς θα μπορέσετε να περάσετε όλοι καλά;

Σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθούσατε πριν κάνετε παιδιά, ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε όμορφες διακοπές με την οικογένεια είναι -πλέον- να τις προγραμματίζετε επιλέγοντας πρώτα κατάλυμα και έπειτα προορισμό. Για όσους έχουν μικρά παιδιά το ξενοδοχείο παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο για να περάσουν καλά: Ο εξοπλισμός και η άνεση στα δωμάτια, η θέρμανση, οι παρεχόμενες υπηρεσίες, το κατά πόσο στις εγκαταστάσεις υπάρχουν χώροι απασχόλησης των παιδιών ή ακόμα και εστιατόριο ή έστω μία προστατευμένη αυλή με κήπο για να παίξουν.

Τέτοιες και περισσότερες παροχές και υπηρεσίες βρήκαμε στα πέντε παρακάτω ξενοδοχεία που υπόσχονται αξέχαστες χειμερινές διακοπές για όλη την οικογένεια.

Αιολίδες, Ζαγοροχώρια

Στην κορυφή του χωριού Ασπράγγελοι του κεντρικού Ζαγορίου, με μεράκι και σεβασμό στην ηπειρώτικη αρχιτεκτονική παράδοση δημιουργήθηκε ο ξενώνας «Αιολίδες», ο οποίος αποτελείται από ένα συγκρότημα πέντε ανεξάρτητων διώροφων κατοικιών, από πέτρα και ξύλο, με θέα στη χαράδρα του Βίκου.

Η κάθε κατοικία είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο σπίτι, στο οποίο μπορείτε να μαγειρέψετε για τα παιδιά –φρέσκα ζαρζαβατικά, μάλιστα, θα βρείτε στο κήπο της αυλής, ενώ γλυκά του κουταλιού και κρασί προσφέρονται στα ντουλάπια της κουζίνας.

Αυτό που θα σας συγκινήσει στον ξενώνα είναι η φιλική διάθεση των ιδιοκτητών, ιδιαίτερα αν έχετε παιδιά, καθώς είναι πρόθυμοι να σας παρέχουν ό,τι έχετε ανάγκη αλλά και να σας συμβουλεύσουν για τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακώς στην περιοχή.

Αυτή την περίοδο ο ξενώνας προσφέρει διανυκτέρευση για δύο βράδια σε κατοικία που μπορεί να φιλοξενήσει οικογένεια τεσσάρων ατόμων, με 140 ευρώ –χωρίς πρωινό. Για το πρωινό τεσσάρων ατόμων υπολογίστε άλλα 20 ευρώ ημερησίως.

Αγρόκτημα Αμφίκαια, Αμφίκλεια



Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τη διαμονή τους σε ένα πραγματικό αγρόκτημα, με το πρόγραμμα και τις δουλειές του. Μπορείτε, μάλιστα, εφόσον το επιθυμείτε να συμμετέχετε όλοι στις καθημερινές δραστηριότητες του αγροκτήματος, π.χ. να ασχοληθείτε με την κηπουρική, το φύτεμα, το βοτάνισμα και το μάζεμα των φρούτων, αλλά και να συμμετέχετε στο τάισμα και την περιποίηση των αλόγων. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε πεζοπορία στα μονοπάτια του Παρνασσού, ποδηλασία βουνού, να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στην τοξοβολία ή να παίξετε ποδόσφαιρο στο γήπεδο 5x5 με φυσικό χορτάρι. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μέρες σας εκεί θα είναι γεμάτες και διασκεδαστικές.

Όσο για τη διαμονή σας εκεί, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάξι παραδοσιακά, πετρόκτιστα σπιτια, ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μικρές ή και μεγάλες οικογένειες. Όλα τους διαθέτουν τζάκι, αλλά και μεγάλα παράθυρα με θέα στο υπέροχο καταπράσινο τοπίο. Αυτό που δεν θα βρείτε σε κανένα από τα σπιτάκια είναι... τηλεοράσεις!

Αναφορικά με το κόστος διαμονής στο Αμφίκαια, υπάρχει προσφορά αυτές τις μέρες με 85 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου πρωινού. Το επιπλέον άτομα χρεώνεται με 10 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των 3 ετών δεν χρεώνονται.

Santa Marina Arachova Resort & Spa, Αράχωβα

Αν αγαπάτε την πολυτέλεια και ψάχνετε έναν κοντινό προορισμό που να προσφέρεται και για σκι, το Santa Marina θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Αποτελείται από δίπατες μεζονέτες με Playstastion 3 και DVD καθώς μια βίλα με τρία υπνοδωμάτια. Σε ορισμένα από τα δωμάτια υπάρχει τζάκι και σε όλα υπέροχη ορεινή θέα από τα μπαλκόνια.

Στις υπηρεσίες του ξενοδοχείου περιλαμβάνεται παιδικό μενού στο εστιατόριο, baby-sitter εφόσον το ζητήσετε, αλλά και άνετοι χώροι με πολλές γωνιές για να παίξετε επιτραπέζια και να χαλαρώσετε. Το πολυτελές spa θα εγγυηθεί την χαλάρωσή σας καθ'όλη την διάρκεια της παραμονής σας εκεί, ενώ αν έχετε όρεξη για πιο... αθλητικές δραστηριότητες, διατίθεται εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και κλειστό γήπεδο τένις.

Το ενδεικτικό κόστος διαμονής στη μεζονέτα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις ενήλικες κυμαίνεται στα 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Ξενώνας Jennifer, Δράμα

Στους πρόποδες του όρους Φαλακρού, σε απόσταση 8χλμ. από τη Δράμα, το Jennifer Home Hotel προσφέρει πολυτελή διαμονή για όλη την οικογένεια. Στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε περιφραγμένη παιδική χαρά σε άριστη κατάσταση, εστιατόριο για να απολαμβάνετε τα γεύματά σας εκεί όλες τις ώρες της ημέρας (με ειδικά καρεκλάκια για παιδιά), διαθέσιμα δανειζόμενα επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία, σύνεργα ζωγραφικής και ταινίες για παιδιά, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει υπηρεσία φύλαξης παιδιών εφόσον το ζητήσετε.

Εκτός ξενοδοχείου, πέρα από τις φυσιολατρικές βόλτες σας στην περιοχή και τη δυνατότητα για αθλητικές δραστηριότητες (π.χ. αναρρίχηση, ράφτινγκ ή κανό, αλλά και ιππασία), μπορείτε να απολαύσετε επισκέψεις στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, π.χ. στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππου αλλά και στις λίμνες του Νέστου.

Ως προς τη διαμονή σας εκεί, τα δωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν μικρές και μεγάλες οικογένειες, ενώ διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και αυτόνομη θέρμανση.

Το κόστος διαμονής για ένα τρίκλινο με πρωινό ξεκινά από 150 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ τα παιδιά κάτω των 3 ετών δεν χρεώνονται.

Dasos Theretron, Ορεινή Ναυπακτία

Καταπράσινες διαδρομές, ειδυλλιακά πεζοπορικά μονοπάτια, δάση και γραφικά χωριουδάκια, όλα αυτά πάνω από μία από τις ομορφότερες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Ο λόγος για την Ορεινή Ναυπακτία που σε απόσταση περίπου τριών ωρών από την Αθήνα αποτελεί εξαιρετική εκδρομική επιλογή για όλη την οικογένεια. Πόσο μάλλον αν για τη διαμονή σας εκεί επιλέξετε το Dasos Theretron, ένα αμιγώς φιλικό-προς-το-παιδί ξενοδοχείο.

Στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του τετράστερου ξενοδοχείου θα βρείτε, μεταξύ άλλων, θερμαινόμενη πισίνα, εστιατόριο που προσφέρει γεύματα μεσημέρι και βράδυ, κλειστό παιδότοπο και αίθουσα με παιχνίδια τόσο για μικρά όσο και για μεγάλα παιδιά (π.χ. μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι και πινγκ-πονγκ), καθώς και εξωτερικό παιδότοπο και μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου.

Πολλές ώρες της ημέρας, μάλιστα, στον κλειστό παιδότοπο υπάρχει κοπέλα που προσέχει τα παιδιά, ενώ εσείς μπορείτε να απολαμβάνετε με ηρεμία τον καφέ η το ποτό σας στο υπέροχο σαλόνι, δίπλα στο τζάκι, με την εντυπωσιακή θέα στα χιονισμένα βουνά. Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμα spa, ενώ στα περισσότερα δωμάτια υπάρχει τζάκι.

Το κόστος διαμονής για μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων κυμαίνεται από 125 έως 175 ευρώ ανά βραδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού και η διαφοροποίηση έγκειται στο αν θα επιλέξετε δωμάτιο με τζάκι στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου (175 ευρώ) ή χωρίς τζάκι σε κάποιο από τα περιφερειακά κτίρια (125 ευρώ).

πηγή:mama365.gr